MEMUR-SEN Başkanı Yalçın:“10 tane büyükelçi Türkiye’ye ayar vermeye çalışıyor”

MEMUR-SEN Başkanı Yalçın:“10 tane büyükelçi Türkiye’ye ayar vermeye çalışıyor”
MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, MEMUR-SEN Ağrı Şube Başkanlığı İl Divan Toplantısına katılmak üzere Ağrı’ya geldi

Gün İçinde kentte çeşitli ziyaretlerde bulunan Yalçın, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konuk Evinde düzenlenen MEMUR-SEN Ağrı Şubesi İl Divan Toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Yalçın, Türkiye’de memurlara tanınan sendikalaşma hakkının tarihsel sürecine değinerek, süreç içerisinde memurların önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Son yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde kamuoyunda tartışılmaya devam eden 3600 ek gösterge konusunun 2022 yılı içerisinde çözüme kavuşturulacağını kaydeden Yalçın; “1992 de yola çıkarken memurlar için sendikal anlamda henüz bir ruhsat yoktu. Anayasanın ruhsat vermediği zeminde fiili bir durum oluşturuldu. 1995 beş sendika oluşturulduğu ve konfederasyona geçtiği için anayasada bu işin ruhsatı oluşturuldu ve memura sendika hakkı yolu açıldı. 2010 refendurumuna toplu iş sözleşme hakkını koyduğumuz için memur sendikacılığında en önemli eşiği MEMUR-SEN sayesinde Türkiye’deki kamu görevlileri sendikacılığı atlamış oldu. Bu toplu sözleşmede geldiğimiz nokta itibari ile iki önemli başlığı karara yansıtmayı başardık. Bunlardan biri siyasi vaat olarak da ortada gezen 3600 ek gösterge diğeri ise sözleşmeliler konusu. Bu iki konuda da 2022 yılı içerisinde yetkili sendika MEMUR-SEN ile görüşülecek ve bir yıl içerisinde tamamlanacaktır. Bunlar çok kıymetli.” Dedi.

‘Sen kimsin ya, bu ülkeye ayar çekiyorsun?’

Sendikal çalışmaların yanı sıra konuşmasında son zamanlarda Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada yaşanan gelişmelere de değinen Yalçın: “MEMUR-SEN üyesi ve ülkesinin hakkını hukukunu koruyan ve yeryüzündeki mazlumların sesini duyan ve onların sesini duyan bir teşkilatlanma olarak yoluna devam edecek. Düne ilişkin ne kadar tortu ve barikat varsa onları yıkmak bu teşkilata nasip oldu. Bu gün üniversitenin yerleşkesinde bir sosyal tesiste toplantımızı yapıyoruz. Üniversitelerde “ordu göreve” pankartının altında yürüyen karar kara cübbeli bir sürü adamların öğrencileri sokağa çektiği ve ülkeyi alabora etmeye çalıştığı zamanları hatırlayarak, üniversite önlerine kurulan turnikeleri, ikna ve imha süreçlerini, üniversite bahçesini kışlaya çeviren ve kampüsten uzaklaştırarak Gestapo düzenine dönüştüren aymazları hatırlayarak, Belçika’da kilisede eğitim alırken bizde 12 yaşına kadar camiye ve Kur’an kursuna gidemez saçmalığını ve aymazlığını hatırlayarak, Milli Güvenlik dersi adı altında paşaların gelip eğitim üzerinde vesayet altında bulundurduğu o düzeneği kaldırdığımızı hatırlayarak bu gün buradayız. Coğrafya artık çok hareketli. Suriye, Libya, Mısır’da olanlar normal değil. Mavi Vatan diyoruz. Adam tanımıyor. 10 tane büyükelçi Türkiye’ye ayar vermeye çalışıyor. Var mı böyle bir şey? Burası 3. Dünya ülkesi mi? Burası Türkiye ya. Sen kimsin ya, bu ülkeye ayar çekiyorsun? Düşünebiliyor musunuz? Bizim büyükelçimizin de olduğu 10 elçinin bir ülkeye ayar vermeye kalktığını. Burada normal karşılandığı gibi bazı siyasetçiler de hükümete geri adım at diye bir cümle kuruyor. Böyle bir durumda hükümete geri adım at denilir mi? Ne geri adım atması? Böyle bir durumda hükümet ileri adım atmalı. Onurlu haysiyetli bir devlet, önce onurunu ve haysiyetini korumalı. Bu tip kepazeliğe müsaade eder mi? Ama bunların tamamı yüz yıllık planların sahaya sürülmesinden dolayı. Onun için bundan sonra vitesin tekrardan geriye takılması gibi bir şansı yok. Türkiye daha ileri gitmek zorunda. Onun için buradaki bu örgütlü güç, entelektüel kapasite, öğretmen, memur, öğrenci bunların hepsi toplumun okumuş gücü. Bizim meseleye diğer adamlar gibi bakamayız. Meseleyi daha geniş anlamda görmek zorundayız. Onun için bu anlamda söz söylemenin, cesaretimizi göstermemizin yolu örgütlülükten geçer” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-10-27-at-23-14-33-1.jpegwhatsapp-image-2021-10-27-at-23-14-33-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir