Mehmetçik'e anlamlı ziyaret

Mehmetçik'e anlamlı ziyaret
Şanlıurfa'nın Suriye sınırına sıfır noktasında bulunan Mehmetçik'e belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları moral ziyaretinde bulundu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar, Afrin bölgesini terör örgütlerinden arındırmaya yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na Suriye sınırında destek verdi.

"Vatan için canımızı feda etmeye ve şehit olmaya hazırız"

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Çiftçi, "Ne kadar şehit verirsek verelim vatan için canımız feda ve şehit olmaya hazırız" dedi. Okunan ezanlar ve göklerde dalgalanan bayrak için şehit olmaya hazır olduklarını belirten Nihat Çiftçi, "Tüm Akçakale halkı adına, ilçe belediye başkanımız adına, teşkilatlarımız adına başkomutanımıza saygılarımızı ve selamlarımız iletiyorum. Ordumuz Zeytin Dalı Harekatı sebebiyle sınırda terör unsurlarını temizlemek ve bu topraklara barış ve huzur getirmenin yanı sıra, bu toprakların gerçek sahibi olan ve şu an ülkemizde misafirlerimiz olarak bulunan Suriyeli kardeşlerimizin bu harekat ile evlerine güvenli bir şekilde dönmelerini gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin temel amacı sınırlarında yer alan terör unsurlarını ortadan kaldırmak ve sınırı güvenli hale getirmektir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, komşusunun topraklarında zerre kadar gözü yoktur. Terör örgütlerinin ve destekleyenlerinin bilmesi gerekiyor ki tarihimiz gösterir ki bu toprakların sahibi bellidir o da yaşayan halkıdır. Bunun kanıtı canlarını gözlerini kırpmadan bu topraklar uğruna veren dedelerimiz ve atalarımızdır" dedi.

"Türkiye kendine yakışanı yaptı"

Suriye'de yaşanan olumsuz gelişmelerle birlikte Türkiye'nin 3 milyon 500 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptığına vurgu yapan Nihat Çiftçi, "Yanı başımızda Telabyad'da yaşayan Türkmenler, Arap kardeşlerimiz vardır. Kardeşlerimiz şu an ülkemizde misafir olarak ve bunlardan 542 bini Şanlıurfa'da yaşıyor. Suriye'nin sahipleri onlardır ve onların olacaktır. Allah'ın izniyle gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nda Peygamber ocağı Hz. Muhammed'in (S.A.V) ordusu her zaman zaferlere nail olacaktır. Harekatta Şanlıurfa olarak bir haftada 2 şehit verdik ve 2 gazimiz var. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve bizler ne kadar şehit verirsek verelim vatan için canımız feda ve bizler de şehit olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

"Akçakale'nin yarısı şehit olsa bile burada yaşamaya devam edeceğiz"

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise, "İlk aşamada Fırat Kalkanı, ikinci aşamada Zeytin Dalı ile Afrin'de şanlı ordumuz mücadeleye devam ediyor. Her iki harekatta şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Yaklaşık 6 yıldır savaşın içindeyiz. Afrin operasyonuna halkımız destek veriyor. Allah'ın izni ile halkımızın yarısı da şehit olsa biz burada kalmaya devam edeceğiz. Bayrağın dimdik ayakta, devletimizin bölünmez bütünlüğü için herkes şehit olmaya hazır. Allah'ın izni ile ordumuz zaferler kazanacaktır" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.