Medya Yeniden Yıldızlı Günlerine Kavuşuyor

Medya Yeniden Yıldızlı Günlerine Kavuşuyor
Milenyuma Trakya Ekspres gazetesi ile giren ardından 2004-2008 yılları arasında ilk rolingnews uygulamasıyla Trakya’nın etkili görsel medyası olan Yıldız TV Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Yıldız oldu.

Milenyuma Trakya Ekspres gazetesi ile giren ardından 2004-2008 yılları arasında ilk rolingnews uygulamasıyla Trakya’nın etkili görsel medyası olan Yıldız TV Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Yıldız, Türkiye Sanayi Gazetesinin yanı sıra Türkiye e-haber ajansının Trakya Temsilciliğini de Üstlendi.

Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgelerindeki kurumsal İşletmelerin ve Kobilerin inovatif çalışmalarını destekleyen sanayi temalı gazete alanında rakip tanımıyor. Gazeteci Cengiz Yıldız Türkiye Sanayi Gazetesinin Tekirdağ Kırklareli ve Edirne illerini kapsayan Bölge Temsilciliğini üstlendi.

e-haber Türkiye’nin ilk dijital haber ajansı ünvanı ile abonelerinin mesleki gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en kapsamlı Haber Ajansı’nın ve yayın organlarının imtiyazı tescillendi.

Çeyrek asır Medya ve Eğitim alanında faaliyetlerini sürdüren Yıldız’ın kurucusu olduğu Kariyer markasıyla dijital beceri odaklı yayıncılık faaliyetleri ivme kazandı.

ver1.jpg

Piyasa ve kamuoyu araştırma faaliyetleri (anket yapma, kamuoyu yoklamaları vb.) NACE Kodu ile bünyesinde K@RAR -Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin yanı sıra, Kariyer Gazetecilik Akademisinin de yer aldığı Kariyer Medya’ya ait 63.91.01Haber ajanslarının faaliyetleri (medya için haber, resim ve röportaj tedarik eden haber bürosu ve haber ajanslarının faaliyetleri)Nace Kodu ile ilkdakika Medya Haber Ajansı ve 58.13-Gazetelerin yayımlanması Nace Kodu ile de Yaygın süreli ilkdakika internet gazetesi test aşamaları tamamlandı.

Yıldız’a göre “Klasik bir haberi ilgi çekici kılan öncelikle haberin başlığıdır. Haber başlığı manşet olarak düşünülmelidir. İlgi çekici bir haber başlığı ile izleyicinin ... şeklindeki akademik ifadeler günümüz dijital haberciliği ile fevkalade bir makas ayırımına gelmiştir. Bu durum dijital dünyanın yerlilerine yönelik hazırlanacak haberlerde mizanpajdan ziyade asıl olan o haberin ilk dakikasındaki algıdır. Zira hız ve hazın egemen olduğu bu çağda artık haber spotları son dakikalar postmodernizme reçete sunamamaktadır.

Yıldız, Ağrı’nın batıdaki sesi olma vasfını da sürdürüyor…

Marmara Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu’nun MADEF-Yönetim Kurulu Üyesi ve Medya Eğitim Dairesi Başkanı görevi ile batıdaki Ağrılı hemşehrilerimizin birliktelik içinde farklılıkları koruyan ve onların dayanışmasını önceleyen Yıldız, bu kapsamda özellikle istihdam amaçlı mesleki eğitimlerini ve kalifiye işgücünü oldukça önemsiyor.

ver2.jpgYıldız, Madef bünyesindeki sivil Toplum Araştırma Merkezinin etkin çalışmaları sayesinde Ağrı kimliğini taşıyan bir çok yerel yöneticinin temsil yetkisine sahip olduğunu ve bunun en iyi örneğini İstanbul Eyüpsultan İlçe Belediye Başkanlığını kazanan Dr. Mithat Bülent Özmen’in teşkil ettiğini ifade etti.

ver3.jpg

Cengiz Yıldız kimdir?

1966 yılında Ağrı’da doğan Yıldız, ortaöğrenimini Erzurum’da tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu olan Yıldız, 2000 yılında Trakya Ekspres Gazetesi’nin Trakya Bölge Koordinatörlüğü görevini üstlenerek; gazetenin Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne il temsilciliklerinin kurumsal yapısının oluşumunu gerçekleştirdi.

2001 yılında bu görevinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kurucu temsilciliğini üstlendiği Kariyer Eğitim Merkezi ile Trakya’nın kalifiye işgücüne yönelik mesleki eğitim ve sertifikasyon faaliyetlerine başladı.

Yoğun sanayileşen bölgenin gerek kalifiye istihdamı gerekse de Sanayi sektörünün yerel eksendeki beklentilerini karşılamak üzere Kariyer Kamuoyu Araştırma Merkezi’nin (K@rar) kuruluşunda da yer alan Yıldız, bölgenin demografik yapısı, idari ve yerel yönetim yapısı, göç ve Sosyo-kültürel durumu, ulaşım, altyapı, tarım, enerji ve sürdürebilirlik konularında Avrupa İstatistikleri Uygulama Esasları (COP) çerçevesinde bir veri bankasının oluşumuna ve bu verilerden derlenen Trakya’nın ilk infografik haberlerini kamuoyuna sunmuştur.

Bu veriler projeksiyonunda Trakya Kalkınma Ajansı destekleri ile bölgedeki meslek Liselerinin ve Mesleki Eğitim Merkezlerine yönelik hibe programlarının ve AB hibe projelerini bünyesindeki akademisyen ve alanında uzman eğitmenlerle öncelemiştir.

Sanayi İşletmelerinin KOSGEB desteklerinden yararlanmasına da bölgede ön ayak olan Yıldız, KOSGEB tedarikçi danışman ve Eğitim kuruluşları veritabanına girerek bölgedeki birçok sanayi işletmenini bu desteklerden yararlanmasını sağlamıştır. Yıldız, ayrıca RWTÜV firması ve TSE Çorlu Şubesi nezdinde bölgede birçok işletmede Kalite Yönetim Sistemlerinin yanı sıra Hizmet Yeterliliklerinin kuruluşuna ve belgelendirilmesine katkıda bulunmuştur.

2004 Yılında ise Yıldız TV’nin kuruluşunda yer alarak 2008 yılına kadar Genel Yayın Yönetmeni sıfatıyla Tv’nin PLATFORM programının sunuculuğunu üstlenmiştir.

Medyadaki deneyimlerini eğitim formasyonuna taşıyan Yıldız, M.E.B. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığınca başta “İşletmelerde Yönetim ve Organizasyon Kursu” olmak üzere birçok kurs programının Mesleki Yeterlikleri baz alınarak program çerçevelerinin hazırlanması faaliyetlerini de halı hazırda sürdürmektedir. Bu kapsamda Kariyer Gazetecilik Akademisi bünyesinde gazetecilik mesleğine gönül verenler ve bu alanda mesleki gelişimlerini dijital beceriler paralelinde son teknolojik gelişmelerin yanı sıra internet gazeteciliğinin ve veya internet haberciliğinin stratejik planlaması ve Toplam Kalite Yönetimini de esas alan tüm vasıflarının sağlanmasına yönelik Europass Sertifika Eki’ni de içeren, e-devlet onaylı sertifikasyon programlarını hayata geçirmiştir.

Kariyer Medya grubuna ait haber ajansı ve internet haber sitelerinin imtiyaz sahipliğini üstlenen Yıldız, 2015 Yılında Marmara Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu’nun kuruluş çalışmalarında da yer almış ve bu sivil toplum örgütünün Yönetim Kurulu Üyesi olarak, MADEF -Medya İletişim ve Eğitim Dairesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

İngilizce ve Arapça bilen Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.