MEB'in ABİDE uygulaması nedir, ne zaman başlıyor?

MEB'in ABİDE uygulaması nedir, ne zaman başlıyor?
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ulusal izleme araştırmalarından biri olan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) uygulamasının detayları merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) ulusal izleme araştırmalarından biri olan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırmasının 2024 uygulaması, 81 ilde yaklaşık 230 bin öğrencinin katılımıyla 21 Nisan-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ABİDE araştırması, öğrencilerin okullarda edindiği bilgi ve becerilerin değerlendirilerek eğitim sistemine geri bildirim sağlama amacı taşımaktadır. İlk kez 2016 yılında başlayan ABİDE araştırması, her iki yılda bir düzenli olarak gerçekleştirilmekte.

Bu araştırmanın hedef kitlesi 4, 8 ve 10. sınıf öğrencileridir. Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında uygulanan çoktan seçmeli ve açık uçlu sorularla öğrencilerin ilgili alanlardaki üst düzey düşünme becerileri de değerlendiriliyor.

ABİDE 2024 uygulaması, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. 81 ilden örneklem olarak belirlenen 2 bin 326 okul ve 230 bin öğrenci bu araştırmaya katılacak ve uygulama sonrasında öğrencilerin verdiği açık uçlu soru cevapları, 81 ildeki öğretmenler tarafından puanlanacak.

Araştırmanın örneklemi, ülke genelini temsil edecek şekilde seçilmiştir. ABİDE 2024 sonuçlarına göre ülke genelinde raporlar hazırlanacak ve her il için özel raporlar oluşturulacak.

ABİDE araştırmasının sonuçları, öğrencilerin sahip olduğu bilgi ve becerilere dair önemli bulgular sağlayarak eğitim sisteminde uygulanan politikaların etkileri hakkında değerli bilgiler sunacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.