MEB yapay zeka eğitim kursu verecek!

MEB yapay zeka eğitim kursu verecek!
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek "Yapay Zeka Uygulamaları Eğitici Eğitimi Kursu" Ankara'da 16-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kurs, yapay zeka araçları, blok tabanlı yapay zeka uygulamaları, makine öğrenmesi ve derin öğrenme konularını içerecek şekilde 120 katılımcıyla uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

Kursa katılacak olanlar, Öğretmen Bilişim Ağı'nda (OBA) yayımlanan yapay zeka alanındaki ilgili kursları tamamlayan ve Eğitimde Fatih Projesi eğitmenleri olarak belirlenmiş olan öğretmenler olacak.

Bu eğitici eğitimi kursu, öğretmenlerin güncel teknolojilerle ilgili mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Katılan eğitmenler, Ulusal Yapay Zeka Strateji Belgesi kapsamındaki tedbirler doğrultusunda aldıkları eğitimleri mahallerinde de düzenleyerek öğrencilere aktaracaklar. Bu tür eğitimlerle öğretmenlerin yapay zeka konusundaki bilgi ve becerilerinin artırılması ve bu alanda eğitimin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.