MEB duyurdu: Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı ne zaman?

MEB duyurdu: Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı'nın tarihini duyurdu.

2024 yılında gerçekleştirilecek olan sınav, 24 Nisan - 10 Mayıs 2024 tarihleri arasında örneklem olarak belirlenen 40 ilde 653 okul ve 10 bin 665 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı, öğrencilerin dil becerilerini edinme düzeylerini belirlemek amacıyla yapılmaktadır. Sınavın ardından yönetici, öğretmen ve öğrenci anketleri uygulanacak ve öğrencilerin verdiği açık uçlu sorular uzmanlar tarafından puanlanacaktır.

Bu sınav, uluslararası standartlara göre gerçekleştirilmekte olup Avrupa Dil Testi Uygulayıcıları Birliği (ALTE) standartlarına uygun şekilde tasarlanmıştır. ALTE, dil becerilerinin değerlendirilmesine yönelik sınavların tasarımı, yönetimi, notlandırma, test analizi ve iletişim gibi konularda standartlar belirlemektedir. Bu standartlara uygun olarak gerçekleştirilen sınavlar uluslararası akreditasyon belgesi (Q-Mark) almaya hak kazanmaktadır.

MEB, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı'nın uluslararası standartlara uygun şekilde yapılarak ALTE üyeliğiyle ilgili belge almıştır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.