Masal kahramanlı, müzikli tedavi

Masal kahramanlı, müzikli tedavi
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastalar müzik eşliğinde tedavi ediliyor.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastalar müzik eşliğinde tedavi ediliyor. Çocuklar ise doktor kontrolünden masal kahramanlarıyla birlikte geçiyor.

Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen "Bizim İçin Değerlisiniz" projesi kapsamında Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesindeki diyaliz hastaları ve Çocuk Cerrahi Servisinde yatarak tedavi gören hastalara moral ve motivasyon desteği amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte yetişkinler canlı müzik eşliğinde tedavi edilirken çocuklar ise masal kahramanları eşliğinde doktor kontrolünden geçiriliyor.

Hastalara tedavi oldukları süre içerisinde içinde bulundukları psikolojik durumdan kurtulup moral ve motivasyon desteği sağlamak ve sosyal hayatta kalmalarına destek olmak amacıyla ney ve kanun dinletilirken, Çocuk Cerrahi Servisinde tedavi gören çocukların korkularını ve tedirginliklerini azaltmak amacıyla palyaço ve prenses figürleri sergilenerek çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe hasta ve hasta yakınlarının yanı sıra idari birim yetkilileri de katılarak hastalara destek olmaya çalıştı. Etkinlikte Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Gülben Saraçoğlu ve hastane yönetimi, servislerde yatan hastaları ziyaret ederek istek ve taleplerini dinledi.

Masal kahramanlı, müzikli tedavi

Masal kahramanlı, müzikli tedavi

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir