Lazer epilasyon yaptırmak orucu bozar mı?

Lazer epilasyon yaptırmak orucu bozar mı?
kişisel bakım ve temizlik konusunda yapılan uygulamaların oruç ibadetini bozup bozmayacağı konusu, pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, lazer epilasyon yaptırmak orucu bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, ağda veya lazer epilasyon gibi vücut temizliği amacıyla yapılan işlemler, orucu bozmamaktadır. Ancak bu tür işlemler sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır.

Özellikle avret yerlerini göstermek, İslam dininde uygun görülmeyen bir davranıştır. Bu nedenle, ağda veya lazer epilasyon işlemleri sırasında kişilerin avret yerlerini açık bir şekilde göstermeleri sakıncalıdır. Erkekler için avret yerleri göbek deliği ile diz kapakları arası iken, kadınlar için bu alan göbek deliği ile diz kapakları arası olarak belirlenmiştir. Ancak, cinsiyet farkı gözetilmeksizin, avret yerlerini göstermek caiz değildir.

Bu tür kişisel bakım işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da, oruç ibadetini yerine getirmek için gerekli olan niyetin korunmasıdır. Yani oruçlu olduğunuzun bilincinde olarak, bu tür işlemleri gerçekleştirmek önemlidir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.