Küf lekeleri çıkar mı, nasıl çıkar?

Küf lekeleri çıkar mı, nasıl çıkar?
Özellikle banyo yüzeylerinde oluşan küf lekelerini çıkarabilmek için pek çok kişi araştırma yapıyor.

Banyo fayans aralarında zaman zaman küf oluşumu meydana gelebilmektedir. oluşan küf problemi ortamın hijyenden uzak bir görünümde olmasına neden olurken aynı zamanda sağlık açısından da ciddi zararlar verebilmektedir. Banyo yüzeylerinde bulunan küf lekelerini çıkarabilmek için pek çok kişi öncelikli olarak çamaşır suyuna yönelmektedir.

Ancak sağlık açısından son derece tehlikeli olan çamaşır suyu çok daha tehlikeli olabilmektedir.

Küf lekesini doğal yollardan temizlemenin çeşitli yolları da bulunmaktadır. Bu yolları uygulamak küf lekelerinden kurtulurken sağlığa da herhangi bir zarar verme durumunun önüne geçecektir.

Bunun için herhangi bir şekilde kimyasal ürün kullanmamak adına birincil ihtiyacınız olan ürün şüphesiz karbonattır.

Karbonatın içerisindeki bileşenler, küf oluşumuna direkt olarak nüfuz ederek lekelerin yüzeyden arınmasına yardımcı olmaktadır.

Bunun için küf lekelerinin bulunduğu bölgeye bol miktarda karbonatı güzelce dökün. Karbonatı dökme işleminden sonra yine bol miktarda sirkeyi karbonatın üzerine dökün.

İki malzeme de tepkimeye girdikten sonra bir fırça yardımıyla güzelce fırçalayarak lekelerin yüzeyden arınmasını sağlayın.

Ardından ılık suyla güzelce durulayın. Tüm lekelerin yüzeyden çıktığı ve fayans, duvarların tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Bu karışımı uygun bir sprey şişesinin içerisinde hazırlayarak da kullanabilir, temizliğinizi pratik haline getirebilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.