Kremlin: “Biden, Putin’i Küresel İklim Zirvesi’nde katılmaya davet etti"

Kremlin: “Biden, Putin’i Küresel İklim Zirvesi’nde katılmaya davet etti"
Kremlin Basın Servisi, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi yaptığını duyururken, Biden'ın Putin'i Küresel...

Kremlin Basın Servisi, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi yaptığını duyururken, Biden'ın Putin'i Küresel İklim Zirvesi'ne katılmaya davet ettiğini bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinin ardından Kremlin Basın Servisi açıklama yaptı. Açıklamada, telefon görüşmesinin ABD tarafının girişimleriyle gerçekleştiği ifade edilerek, "Rusya-ABD ilişkilerinin mevcut durumu ve uluslararası gündemin bazı güncel sorunları derinlemesine tartışıldı. Joseph Biden, 22-23 Nisan tarihlerinde video konferans yoluyla düzenlenecek İklim Zirvesi'ne katılması için Rusya Devlet Başkanı'na daha önce iletilen daveti teyit etti" denildi.

Açıklamada, iki liderlerin ABD ile Rusya arasındaki diyaloğun uluslararası toplumların çıkarına olduğu yönünde fikir birliğine vardığı kaydedilerek, "Dahası, Joseph Biden ikili ilişkilerdeki durumu normalleştirmeye ve stratejik istikrar ve silahların kontrolü, İran'ın nükleer programı, Afganistan'daki durum ve küresel iklim değişikliği gibi acil konularda istikrarlı ve öngörülebilir bir işbirliği kurmaya duyduğu ilgiyi dile getirdi" ifadeleri kullanıldı. Basın Servisi ayrıca, Putin'in Ukrayna krizine ilişkin Biden'a Rusya'nın Minsk Tedbir Paketi'ne dayanan yaklaşımı olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

BEYAZ SARAY, BİDEN'IN RUSYA'YI GERİLİMİ AZALTMAYA ÇAĞIRDIĞINI KAYDETMİŞTİ

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Başkan Biden'ın ABD'nin siber saldırılara ve seçim müdahalesi gibi Rusya'nın eylemlerine yanıt olarak ulusal çıkarlarını korumaya sıkı bir şekilde devam edeceğini belirttiği ifade edilmişti. Biden'ın işgal altındaki Kırım'da ve Ukrayna sınırlarında Rus askeri yığınağıyla ilgili endişelerini dile getirdiğini ifade eden Beyaz Saray, Rusya'yı gerilimi azaltmaya çağırdığını kaydetmişti.

Beyaz Saray ayrıca, Biden'ın Putin'i önümüzdeki aylarda ABD ve Rusya'nın karşı karşıya olduğu tüm sorunları tartışmak için üçüncü bir ülkede bir toplantı önerdiğini açıklamıştı.

(Erhan ALTIPARMAK/İHA)

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir