Kısıtlama günlerini servet harcadığı güvercinleriyle geçiriyor

Kısıtlama günlerini servet harcadığı güvercinleriyle geçiriyor
Ağrı’da çocukluğundan beri güvercin besleyen bir çocuk babası 36 yaşındaki Metin Kaya, korona virüs salgını sürecinde sokağa çıkamadığı günlerinin tamamını, yaklaşık 350 bin lira masraf yaptığı güvercinleri ile geçiriyor.

Kaya, çocukluğunda abisinden gördüğü ve tutkusu olan güvercin besiciliğini severek yapmanın yanı sıra bu tutkusunu 4 yaşındaki oğlu Poyraz’a da miras olarak bırakmak istiyor.
Merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki evinin yakınlarındaki araziden, güvercinlerini rahat uçurabilmek ve istediği gibi onlarla zaman geçirmek amacıyla 300 bin liraya 2 dönüm arazi satın alan Kaya, korona virüs salgını nedeni ile sokağa çıkma kısıtlaması olan günlerde, vaktinin tamamına yakınını oğlu Poyraz ile birlikte güvercinlerinin bakımını yapıp onlarla stres atarak geçiriyor.
Gerek güvercinleri için satın aldığı 2 dönümlük arsada 15 bin liraya kurduğu kümeste gerekse evininin bahçesinde kurduğu diğer kümeslerde yaklaşık 300 güvercin beslediğini belirten Kaya, bu işi tamamen hobi olarak yaptığını söyledi.

whatsapp-image-2021-05-10-at-16.28.56-(1).jpeg
‘Burada korona yok’
Herhangi bir şekilde bu işin ticaretini yapmadığını kaydeden Kaya, güvercin tutkusunun kendisi için tarif edilemez bir duygu olduğunu ifade ederek: “ 7 yaşımdan beri güvercin besliyorum. Bu hobi bana abimden ve ailemden kaldı. Yıllarca abim besledi. Ondan sonra da ben beslemeye başladım. İnşallah benden sonrada bu işi oğluma miras olarak bırakmak istiyorum. Bu bizim için bir sevdadır. Bir tutkudur. Sadece güvercinlerim için 300 bin liraya iki dönüm arazi satın aldım. Daha sonrada bu araziye 15 bin değerinde konteynır alarak güvercinlerim için kümes kurdum. Bunun yanında evin bahçesinde de konteynır alarak 4 tane daha kümes yaptık. Onlara da yaklaşık bir 50 bin liralık masraf yaptık. Şu anda da bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bu kısıtlama sürecinde de yaptığımız en güzel şey gelip burada kuşlarımızla birlikte zaman geçirmek. Oğlumla birlikte her gün buraya geliyoruz. İnsanların içine girmiyoruz. Gördüğünüz gibi her taraf yeşillik. Bura da korona falan yok. Oğlumla birlikte zamanımızın çoğunu burada kuşlarımızla geçiriyoruz. Bu işin kesinlikle ticaretini yapmıyorum. Ama bu işin ticaretini yapan arkadaşlarımız da var. Onlar bu işi yaparak kendi geçimlerini sağlıyorlar. Bu güvercin tutkusu öyle bir şey ki, şu an güvercin satın alabilmek için kredi çeken insanlar bile var.” Dedi.

whatsapp-image-2021-05-10-at-16.28.56-(2).jpeg
‘Bazen bir ailenin mutfak masrafından daha çok günlük masraf istiyor’
Güvercin tutkusunun kendilerini her türlü stres ve kötü alışkanlıktan da uzak tuttuğunu dile getiren Kaya, boş kaldığı zamanının çoğunu güvercinleri ile geçirdiğini dile getirerek: “ Bu güvercinlerin masrafı da çok oluyor.  Yani bazen bir ailenin mutfak masrafından daha çok günlük masraf istiyor. Şu anda günlük benim kuşlarım için yaptığım harcama 60 ila 70 lirayı buluyor. 300’e yakın güvercinim ve yavruları var. Ayrıca güvercin tutkusu insanı stresten ve kötü alışkanlıklardan da uzak tutuyor. Örneğin bir psikoloğa gittiğiniz zaman en sevdiğin hayvanın güvercin olduğunu söylediğin zaman sana güvercin beslemeyi tavsiye ediyor. Yani güvercinlerle zaman geçirdiğim için kahvehane ya da sokaklarda zaman geçirmiyoruz. Bütün zamanımızı burada güvercinlerle geçiriyoruz. Bu işin en güzel tarafı da bu. Neredeyse bütün zamanını güvercinlerle geçiriyorsun. Şu an ben ailemden daha fazla güvercinlerimle zaman geçiriyorum. Bu durumdan kimse rahatsız da olmuyor. Çünkü bu bizim hobimizdir. Çevredeki insanlarda bazen gelip bura da bizimle kuşları izleyip onlarla zaman geçirerek stres atıyor. Şimdide biliyorsunuz pandemi var. İnsanlar kendi evlerinden çıkamıyor ve sıkılıyor içerde. Biz ise burada arsamız da evimize yakın olduğu için zamanımızı güvercinlerimizle stresten uzak güzel bir şekilde geçiriyoruz.” Şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2021-05-10-at-16.28.56-(4).jpegwhatsapp-image-2021-05-10-at-16.28.56-(3).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.