Kira Ödememek İçin Uçakla Okula Gidip Geliyor

Kira Ödememek İçin Uçakla Okula Gidip Geliyor
Kanada'da yaşayan Tim Chen, Vancouver'daki British Columbia Üniversitesi'ne uçakla gidip gelerek kira ödemekten tasarruf ediyor.

Chen, uçak bileti masrafının Vancouver'da kira ödemekten daha ucuz olduğunu belirtti.

Ekonomik Karar: Kira mı, Uçak Bileti mi?

Kanada'nın Calgary kentinde yaşayan Tim Chen, Vancouver'da bulunan British Columbia Üniversitesi'nde haftada iki kez düzenlenen derslerine uçakla gidiyor. Duyanların hayretle karşıladığı olay hakkında konuşan Chen, uçak bileti masrafının Vancouver'da kira ödemekten daha ucuza mal olduğunu söyledi.

Tasarruf Hesapları: Uçak Bileti vs. Kira Ücreti

Kanada'nın Vancouver kentinde yer alan British Columbia Üniversitesi öğrencisi, gidiş-dönüş biletlerini ortalama 150 dolara aldığını ifade etti. Biletlerin aylık 1200 dolara denk geldiğini, Vancouver'da tek yatak odalı bir dairenin ortalama kirasının ise 2 bin 100 dolar civarında olduğunu söyledi.

Mantıklı Karar: Haftada 2 Gün Uçmak

Haftada yalnızca 2 gün okula gitmesi gerektiğini aktaran Chen, "Bu yöntemin kira ödemekten daha ucuz olduğunu ve tasarruf ettiğimi anladım" dedi. Chen bu yöntemle aylık olarak yaklaşık 900 dolar tasarruf ediyor.

Sosyal Medyada Paylaşılan Deneyim: Uçakla Üniversite Yolculuğu

Deneyimini paylaşmak için sosyal medya hesabından paylaşım yapan Chen, 'UBC'de süper bir işe gidip geliyorum ve Calgary'de yaşıyorum. Ders için okula gitmem gereken iki günüm var (Salı ve Perşembe), sabah Vancouver'a uçuyorum ve akşam Calgary'ye dönüyorum. Tüm bu uçuşlar boyunca Air Canada ile uçtum ve Ocak ayında bunun gibi 7 gidiş-dönüş yolculuk yaptım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.