Kira beyannamesinde son gün

Kira beyannamesinde son gün
Kira beyannamesi verme süresinin bugün sona eriyor.

Geçen yıl kira veya ücret kazancı elde edenlerin beyanname verme süresinin bugün sona eriyor. Konut kira gelirlerinde yıllık 21 bin lira, iş yeri kira gelirlerinde ise 150 bin lira istisna tutarını aşanların beyanname vermesi gerektiği vurgulandı.

Mülk sahiplerinin, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "gib.gov.tr" internet adresinden "Hazır Beyanname Sistemi" ile gerekli işlemleri yapabilecekleri ifade edildi. Konut veya iş yeri kiraya verenlerin elde ettikleri geliri beyan etme süresinin bugün sona erdiği ve beyannamelerin en geç bugün verilmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca, gerçek kişilerin geçen yıl elde ettikleri ticari, zirai, serbest meslek ve ücret gelirlerini veya yurt dışından faiz ve kar payı kazançlarını da 5 Nisan'a kadar yıllık gelir vergisi beyannamesi doldurmaları gerektiği hatırlatıldı. Beyannamelerin internet üzerinden de elektronik ortamda verilebileceği ve tahakkuk eden gelir vergisinin iki eşit taksitte ödenebileceği bilgisi verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de kira beyannamesi konusunda uyarıda bulunduğu ve kayıt dışılıkla mücadelede adil rekabet ve mali disiplini güçlendirmeye devam ettikleri vurgulandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.