Kazada şehit olan askerler Ağrı'dan törenle uğurlandı

Kazada şehit olan askerler Ağrı'dan törenle uğurlandı
Türkiye-İran hududundaki sınır duvarı bölgesinde askeri aracın buzlanma nedeniyle devrildiği kazada yaralandıktan sonra kaldırıldıkları hastanede şehit olan 2 asker, Ağrı'da düzenlenen törenle memleketlerine
Kaza, Salı günü öğle saatlerinde, Doğubayazıt ilçesindeki sınır duvarı bölgesinde meydana geldi. Türkiye-İran hududundaki sınır duvarı bölgesinde, 'Kobra' olarak bilinen askeri araç, buzlanma nedeniyle devrildi. Kazada ağır yaralanan 2 asker, Doğubayazıt Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Hatay doğumlu Uzman Çavuş Muammer Ay (26) ile Kayseri doğumlu Ulaştırma Sözleşmeli Er Ali Arslan (27), kurtarılamayarak şehit oldu. Şehitler için Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı’nda tören düzenlendi.
 Törene Ağrı Valisi Osman Varol, 12'nci Mekanize Tugay Komutanı Albay Serhat Kasalak, Ağrı Belediye Başkanvekili Ayten Karakoç,  AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Siyasi Parti temsilcileri ile askeri ve mülki erkan katıldı.
Ağrı Müftüsü Celal Büyük'ün duasından sonra şehit Muammer Ay'ın cenazesi Hatay'a, şehit Ali Arslan'ın cenazesi ise Kayseri'ye askeri uçakla gönderildi.
whatsapp-image-2023-01-25-at-10-51-22-3-001.jpegwhatsapp-image-2023-01-25-at-10-51-22-1-001.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir