Kasaplarda Şikayetçi: Et Fiyatları Durdurulamıyor!

Kasaplarda Şikayetçi: Et Fiyatları Durdurulamıyor!
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde kırmızı et fiyatlarında yaşanan artışın kasap esnafını zor durumda bıraktığını ifade etti.

Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Kasap Esnafını Endişelendiriyor: "Müdahale Şart"

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde kırmızı et fiyatlarında yaşanan artışın kasap esnafını zor durumda bıraktığını ifade etti. Yardımcı, bu artışın spekülatif hareketlerden kaynaklandığını ve müdahalenin elzem olduğunu belirtti.

Fiyat Artışlarına Spekülatif Müdahale

Yardımcı, Ramazan ayından önceki dönemlerde kırmızı et fiyatlarında görülen artışın bu yıl daha erken başladığını, spekülatörlerin ve bazı büyük et tedarikçilerinin fiyatları anormal şekilde yükselttiğini aktardı. Kasap esnafının bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Yardımcı, satışların önemli ölçüde azaldığına dikkat çekti.

Rekabet Kurumu ve Bakanlık Desteği Önemli

Kırmızı et sektöründe yaşanan bu durumun önüne geçilmesi için Rekabet Kurumu'nun çalışmalarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Yardımcı, geçmişte büyük firmalara uygulanan cezaları hatırlattı. Et ve Süt Kurumu'nun et desteği sağlamasının piyasayı rahatlatacağını belirten Federasyon Başkanı, Ramazan ayında vatandaşların kırmızı ete daha kolay ulaşabilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Fırsatçılığa Karşı Birlik Mesajı

Yardımcı, Türkiye'nin yeterli hayvan varlığına ve kırmızı ete sahip olduğunu, üretici, kasap ve vatandaşın korunması gerektiğini vurguladı. Ramazan ayını fırsat bilerek fiyat artışına gidenlere karşı müdahalenin önemine değinen Yardımcı, federasyon olarak spekülatörlere fırsat verilmeyeceğini belirtti. Kasap esnafının ve vatandaşların mağdur olmaması adına gelen şikayetlerin ilgili birimlere iletildiğini sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.