Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerinde FETÖ operasyonu: 140 gözaltı kararı

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerinde FETÖ operasyonu: 140 gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarındaki Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik yürütülen...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarındaki Fetullahçı Terör Örgütü yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 140 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü telefonlarla kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen; Kara Kuvvetlerinden 2 Albay, 4 Yarbay, 7 Binbaşı, 17 Yüzbaşı, 16 Üsteğmen, 4 Teğmen; Hava Kuvvetlerinden 31 Astsubay; Deniz Kuvvetlerinden 2 Albay, 2 Yarbay, 1 Binbaşı, 3 Yüzbaşı, 40 Astsubay ve 11 sivil mahrem imam olmak üzere toplam 140 şüpheli hakkında 21.05.2019 tarihinden itibaren gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan asker şüphelilerin 41'i görevde olup diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari işlem uygulandı. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğünce devam ettiği bildirildi.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir