Kar sanata dönüştü

Kar sanata dönüştü
Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı, vatandaşların hayal gücünü bir kez daha kanıtladı.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı, vatandaşların hayal gücünü bir kez daha kanıtladı. Denizli'de değişik kardan adamların yanı sıra ortaya çıkarılan sıra dışı figürler ilginç görüntüler oluşturdu. Karı sanata dönüştürenlerin yanı sıra kayak takımını, poşet ve tepsiyle kayanlarda renkli görüntüler oluşturdu.

Denizli'de etkili olan kar yağışı sonrası vatandaşlar sokaklarda kar ile oynarken, bazıları ise kızak takımıyla kaydı. Bazı vatandaşlar ise tepsi ve poşeti tercih etti. Hayal gücünü kullananlar ise kardan kadın, kardan adam ve kardan horoz ile dinozor yaparak ilginç figürler ortaya çıkarttı. Kent merkezinde yaklaşık 30 santimetreye ulaşan kar, yüksek kesim ilçelerde 70 santimetreye kadar ulaştı. Denizli'de kar ile mücadele çalışmaları ile aralıksız olarak devam ediyor.

KAYAK TAKIMIYLA KAYANDA OLDU, TEPSİYLE KAYMAYI TERCİH EDENDE

Kar yağışını fırsata dönüştüren vatandaşlardan Merkezefendi ilçesinde doktor Hüseyin Türköz yaklaşık 2 kilometre boyunca kayak takımı ile kayarken, Çameli ilçesinde başka bir vatandaş ise 4 kilometre ilerledi. Diğer vatandaşlar ise yüksek eğimli noktalardan naylon, poşet ve demir tepsi ile kayarak karın tadını çıkarttılar.

KAR YAĞIŞINI SANAT ESERLERİNE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Kar yağışının ardından vatandaşlar kardan adam, kardan kadın ve kardan dinozor yaparken; heykeltıraş Zafer Karagönlü ise eline aldığı bıçak ile kardan kadını yaparken detaylarını bir bir işledi. Kardan gelin damat yapanda oldu, Denizli'nin horozunu başka bir ilginç durum ise kardan gelin yaparak evlilik teklifinde bulunan genç adam oldu.

(Semih Can Yılmaz / İHA)

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir