Kapalı ortamlarda çalışanlar dikkat

Kapalı ortamlarda çalışanlar dikkat
Uzman Diyetisyen Ece Tekün, özellikle kış aylarında kapalı ortamlarda çalışanların güneşten D vitamini alamadığını ve yorgunluk, halsizlik, kas güçsüzlüğü...

Uzman Diyetisyen Ece Tekün, özellikle kış aylarında kapalı ortamlarda çalışanların güneşten D vitamini alamadığını ve yorgunluk, halsizlik, kas güçsüzlüğü ve kemik ağrısı gibi sağlık sorunları yaşadığını söyledi.

Uzman Diyetisyen Ece Tekün, kış aylarına girerken, günlerin kısa, havanın soğuk olması, yoğun ve stresli çalışma temposundan kaynaklı bazı etkenlerle birlikte birçok insanın karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek besinleri tercih ettiğini söyledi. Beslenme düzeninin aksamasının beraberinde bağışıklık sisteminde düşmeye ve hastalıklara daha kolay yakalanılmasına sebep olduğunu belirten Tekün, "Ancak bazı sağlıklı planlamalar yapılarak kış aylarında bağışıklık sistemimizi ve ruh halimizi yükselterek kışın alınan gereksiz kalorilere dur diyebiliriz" dedi.

"D VİTAMİNİ DEĞERİNİZ ÇOK DÜŞÜK SEVİYELERDE İSE…"

Uzman Diyetisyen Ece Tekün, kapalı ofis ortamında çalışma durumu olan kişilerin güneş ışınlarının konumundan kaynaklı yeterli miktarda D vitamini alamadığını dile getirerek, "Yapılan çoğu bilimsel çalışmada da D vitamini ve bağışıklık sistemi arasında bir bağlantı olduğu görülmektedir. Güneşin yararından faydalanamayan çoğu kişinin zayıf bir bağışıklık sistemine sahip olduğu kanaatine varabilir ve D vitamini eksikliği belirtileri arasında olan yorgunluk, halsizlik, kas güçsüzlüğü ve kemik ağrısı gibi sağlık sorunları ile uğraşıyor olabilirsiniz. Yapmanız gereken muhakkak bir kan tahlili yaptırıp hekiminize danışmanız olacaktır. D vitamini yumurta sarısı, bazı balıklar ve karaciğerde az miktarda bulunmaktadır. Fakat D vitamini değeriniz çok düşük seviyelerde ise dışarıdan takviye ile tamamlamanız gerekmektedir" diye konuştu.

"KIŞIN OLMAZSA OLMAZI TARHANA ÇORBASI"

Tarhana çorbasının kış aylarının olmazsa olmazı olduğunu hatırlatan Tekün, "Tarhana çorbası protein, B grubu vitaminler, folik asit, potasyum, kalsiyum, fosfor, likopen açısından iyi bir kaynaktır. Tarhana, besin içeriği yüksek olduğundan ve pişirme kolaylığı olduğundan dolayı gün içerisinde dilerseniz sabah, öğle veya akşam içerisine kıyma, süt ilave ederek besleyiciliğini biraz daha arttırarak tüketebilirsiniz" dedi.

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.