Kanser aşısı için tarih verildi! Kanser aşısı uygulaması ne zaman başlayacak?

Kanser aşısı için tarih verildi! Kanser aşısı uygulaması ne zaman başlayacak?
BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser alanında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Alman Focus dergisine verdikleri röportajda, gelecek için umut verici adımlar attıklarını açıkladılar.

Prof. Şahin, akciğer kanseri ve metastaz yapmış meme kanseri gibi önemli kanser türlerine karşı potansiyel tedavi yöntemlerinin geliştirildiğini belirtti. Bu tedavi yöntemleri, antikor ilaç konjugatı (ADC) adaylarıyla hastalara umut olabilir. Ayrıca, on aşı adayının klinik denemelerinin son aşamalarına geldiğini ve gelecek için ruhsat potansiyeli taşıdığını ifade etti.

Prof. Türeci ise kanser tedavisinde kişiselleştirilmiş yaklaşımın önemine vurgu yaptı. Her hastanın kanser hücresinin farklı olduğunu belirten Türeci, bu nedenle bireyselleştirilmiş tedavi yöntemlerinin önemli olduğunu dile getirdi. Bu doğrultuda, vücudun kendi savunma sisteminin güçlendirilmesi için antikor ilaç konjugatları (ADC'ler) ve aşılar gibi yeni tedavi yöntemlerinin geliştirildiğini söyledi. Bu yaklaşımın, gelecekte daha etkili ve yan etkileri daha az olan tedavilere olanak sağlayabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.