Kadir Özkaya kimdir? Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın biyografisi

Kadir Özkaya kimdir? Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın biyografisi
Kadir Özkaya kimdir? Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın biyografisi

Kadir Özkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi'ne atanan üyeler arasından Başkan seçilen ilk üye oldu. 2014 yılından beri Anayasa Mahkemesi üyeliği yapan Özkaya, 2020'den bu yana da Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olarak görev yapıyordu. Yüksek Mahkeme Başkanlığı için yapılan seçimde 9 oy alarak yeni başkan olarak seçildi.

Kadir Özkaya'nın Eğitim ve Kariyer Yolu

Kadir Özkaya, 1963'te Mersin'in Tarsus ilçesinde doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu. İdari yargı hakimliği stajını tamamladıktan sonra 1993'te Danıştay tetkik hakimi olarak göreve başladı. 2011 yılında Danıştay üyeliğine seçilen Özkaya, 2014 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirildi ve ardından 2020'de Başkanvekilliği görevine yükseldi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya'nın Görev Süresi ve Sorumlulukları

Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini 2 yıllığına yürütecek. Özkaya'nın başkan olarak sorumlulukları arasında yüksek mahkemenin çalışmalarını yönetmek, Anayasa'ya uygunluk denetimlerini yapmak ve ülkenin hukuk düzenine katkıda bulunmak yer alıyor

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.