İstanbul’da yıkım kararı verilen okullar havadan görüntülendi

İstanbul’da yıkım kararı verilen okullar havadan görüntülendi
Silivri'de 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasar alarak yıkım kararı verilen okullar havadan drone ile görüntülendi.

Silivri'de 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasar alarak yıkım kararı verilen okullar havadan drone ile görüntülendi. Silivri'de yıkılması beklenen bir okulun bahçesinde çocukların oyun oynaması ise dikkat çekti.

Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan "Gözleme Dayalı Ön Tespit Çalışmaları'na göre eğitim öğretime ara verilmiş olan okullarla ile ilgili yapılan "İleri Tetkik Çalışmaları" sonucunda; 8 okul binasının yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi. İstanbul valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada yıkılarak yeniden yapılacak olan okulların proje çalışmaları devam ettiği ifade edildi.

YIKILACAK OLAN 8 OKULUN LİSTESİ İSE ŞÖYLE AÇIKLANDI:

"Bayrampaşa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (A Blok), Eyüpsultan Üçşehitler İlkokulu ve Ortaokulu, Gaziosmanpaşa 100. Yıl İlkokulu/Ortaokulu, Küçükçekmece Göktürk İlkokulu Kapalı Spor Salonu, Küçükçekmece Tahsin Banguoğlu İlkokulu, Silivri Fevzipaşa Değirmenköy İlkokulu (Ek Bina), Silivri Çeltik İlkokulu ve Anasınıfı."

Öte yanan okullarındaki ağır hasar nedeni ile eğitimlerini başka okullarda devam eden öğrenciler, okullarına kavuşmayı dört gözle bekliyor. Yıkılarak yeniden yapılması planlanan Küçükçekmece Göktürk İlkokulu Kapalı Spor Salonu, Küçükçekmece Tahsin Banguoğlu İlkokulu, Silivri Fevzipaşa Değirmenköy İlkokulu (Ek Bina), Silivri Çeltik İlkokulu ve Anasınıfı ve Bayrampaşa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi havadan drone ile görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde ağır hasar alan okulun bahçesinde çocukların oyun oynamaları ise dikkat çekti. Ayrıca veliler hasar gören okulların yıkılıp yeniden yapılmasını yeni eğitim öğretim yılına yetişmesini bekliyor. Görüntülerde deprem sonrası okulların duvarlarında meydana gelen çatlaklar net bir şekilde görüldü.

"ÇOK SALLANDIK, GERÇEKTEN ÇOK KORKUNÇTU"

Çeltik İlkokulunun yıkımıyla ilgili konuşan mahalle muhtarı Behzat Demir, "Çeltik İlkokulu 2019 Eylül ayında depremden dolayı çatlaklar meydana geldi. Bakanlıktan gelip incelemeler yapıldıktan sonra da okulumuzda eğitime devam edilemeyeceğini tespit etti. Daha sonra Milli Eğitim taşımalı eğitime karar verdi. Deprem günü çok sallandık, gerçekten çok korkunçtu" şeklinde konuştu.

"7 AYLIK BİR İNŞAAT SÜRECİMİZ VAR ONA YETİŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Çeltik Anaokulunun yıkımını yapacak firma yetkilisi Hüseyin Karataş, "İnşaatın tamamını yıkıp, son aşamasına kadar biz getireceğiz. Çeltik Anaokulunun 8 derslik tek bir binası var. Birde giriş kulübesi bekçi kulübesi var. 1 bodrum, zemin ve 2 normal kattan toplam 2 bin 16 metrekare bir inşaat alanı var. 4 katlı 8 dersliği mevcut. İnşaatın bitimi Eylül dönemine yetişebilir. 7 aylık bir inşaat süremiz var. Ona yetişeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"DIŞARIDA BALKONDAYDIK GECE OLSA DAHA ÇOK KORKARDIK"

Fevzipaşa İlköğretim Okulunun tam karşısındaki dükkan sahibi Birsen Ergün ise "5.8'lik Silivri depreminde demirler takırdadı çok kötü hissettik. Haliyle çok korktuk. Ama dışarıda balkondaydık gece olsa daha çok korkardık" dedi.

İstanbul’da yıkım kararı verilen okullar havadan görüntülendi

İstanbul’da yıkım kararı verilen okullar havadan görüntülendi

Kaynak: İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir