İstanbul’da kaç Ağrılı yaşıyor? Ağrılılar İstanbul’a neden göç ediyor?

İstanbul’da kaç Ağrılı yaşıyor? Ağrılılar İstanbul’a neden göç ediyor?
Ağrı, son yıllarda yaşanan göç hareketleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. 2022 yılında yapılan araştırmada bakın İstanbul’da kaç Ağrılı yaşıyor? İşte o araştırmanın detayı…

Ağrı, son yıllarda yaşanan göç hareketleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. 2022 yılında yapılan araştırmada bakın İstanbul’a bir yılda kaç Ağrılı göç etti? İşte o araştırmanın detayı…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Prof. Dr. Murat Yılmaz'ın yaptığı araştırmaya göre, Ağrı'dan göç edenlerin önemli bir kısmı İstanbul'a yöneliyor. Özellikle sanayinin gelişmiş olduğu batı illerine yönelen göçler, Ağrı'dan farklı illere yapılan göçlerin nedenlerini ve göç edenlerin amaçlarını da gösteriyor. Kırsal yerleşmelerden kaçışın hız kazandığı bu süreç, Türkiye genelinde de benzer şekilde yaşanıyor. Bu durumun, ülkemiz ve illerimiz açısından önemli sonuçlar doğuracağı belirtiliyor.

Özellikle kırsal nüfusun azalması, tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor ve gıda arzını azaltarak gıda talebini artırıyor. Bu durumun önümüzdeki yıllarda daha da belirgin hale gelmesi bekleniyor. Kırsal yerleşimlerde yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve nüfusun tutulması için eğitim, sağlık hizmetleri, ulaşım ve konut gibi alanlarda önemli adımlar atılması gerekiyor.

Prof. Dr. Murat Yılmaz'ın araştırması, kırsal göçün Türkiye için kritik bir mesele olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bu konuda yapılacak politika ve uygulamaların, ülke genelinde dengeli bir kalkınma ve nüfus dağılımı sağlamak adına büyük önem taşıdığı vurgulanıyor.

Araştırmada ortaya çıkan verilere göre, 2022 yılında Ağrı'dan İstanbul'a göç eden kişi sayısı ise 6 bin 812 olarak belirlendi.

Kaynak:DEMET DEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.