İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı?

İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı?
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı?

İsmailağa Cemaati'nin Lideri Hasan Kılıç'ın Ölümü Hakkında Merak Edilenler

İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç'ın hayatını kaybettiği haberleri, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ölüm sebebi ve yaşının kaç olduğu konusu, detayları netleşmeyen bir gizem olarak duruyor. Resmi bir açıklama beklenirken, İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç'ın ölümüyle ilgili detaylar hala net değil.

Hasan Kılıç'ın Ölüm Sebebi ve Yaşı

Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan ve doktorların önerisiyle müşahede altında tutulan İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç, hayatını kaybetti. İsmailağa Cemaati'nin resmi açıklamasına göre, "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahmân'a kavuşmuştur. Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun!" şeklinde bir bildiri yayımlandı.

Cenaze Merasimi ve Bilgilendirme

İsmailağa Cemaati'nden yapılan açıklamada, cenaze merasimi için detaylar verilerek, "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretleri (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahmân'a kavuşmuştur. Cenazesi, yarın (23 Nisan Salı) ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak ve Sakızağacı Şehidliği'nde uğurlanacaktır." denildi. Hasan Kılıç, önceki gün doktorların tavsiyesi üzerine hastaneye yatırılmış ve müşahede altında tutulmuştu.

Hasan Kılıç'ın Hayatı

İsmailağa Cemaati'nde Mahmud Ustaosmanoğlu'nun ardından liderliğe geçen Hasan Kılıç, 1930 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdu. Küçük yaşlardan itibaren Bursa'da ilim tahsiline başlayan Hasan Kılıç, Nuri Efendi'nin öğrencisi oldu ve Mahmud Efendi'den dersler aldı. Uzun yıllardır İsmailağa Cemaati'nde talebe yetiştiren Hasan Kılıç'ın ölümü, cemaat ve kamuoyunda büyük bir üzüntüye neden oldu.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.