İŞKUR MEK Ağrı’da 2 bin 700 TL Ödeme İle Kurs Başvurularını Başlattı

İŞKUR MEK Ağrı’da 2 bin 700 TL Ödeme İle Kurs Başvurularını Başlattı
İŞKUR MEK, içerisinde Ağrı’nın da bulunduğu 17 şehirde 2 bin 700 TL ile kurs başvurularını başlattı.

İş arayan vatandaşların iş bulabilmesi için yeni iş ilanları İŞKUR tarafından yayınladı. Bu kapsamda İŞKUR MEK, içerisinde Ağrı’nın da bulunduğu 17 şehirde 2 bin 700 TL karşılığında kurs başvuruları başlattı. İŞKUR iş başvurusu yapacaklar belirtilen bu 17 şehirde çalışabilecek.

Listede belirtilen şehirler sırasıyla şu şekilde:

Malatya, Adana, Manisa, Kahramanmaraş, Kütahya, Siirt, Mardin, Balıkesir, Iğdır, Kars, Adıyaman, Zonguldak, Erzurum, Osmaniye, Ağrı, Afyonkarahisar ve İstanbul.”

İŞKUR MEK, başvuruda bulunulacak kurslarda haftada altı günü geçmemek üzere en az otuz en fazla kırk saat olacak şekilde düzenleneceğini belirtti. Ayrıca mesleki eğitim kurslarının toplam süresinin 160 fiili günü geçmediğini ve kurslara katılanların kurslara fiilen katıldıkları gün üzerinden; sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 60 TL, geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına katılanlara günlük 40 TL ve istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılım sağlayanlara ise günlük 30 TL zaruri gider ödemesi yapılacak. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve istihdam garantili eğitim kurslarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi sağlanacak. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, kursu başarıyla tamamlayan vatandaşlara kurs sonunda Kurs Bitirme Sertifikası verileceği belirtildi.

İŞKUR MEK başvuru şartları ise şöyle:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak, Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak, emekli olmamak, Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir