İshak Paşa Sarayı'nda Çekilen Klip Tartışması: Tarihi Yapıya Zarar Verildi mi?

İshak Paşa Sarayı'nda Çekilen Klip Tartışması: Tarihi Yapıya Zarar Verildi mi?
Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan İshak Paşa Sarayı'nda çekilen bir klip soruşturma konusu oldu.

İAğrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan İshak Paşa Sarayı'nda çekilen bir klip soruşturma konusu oldu.

İş insanı Hikmet Eraslan tarafından DJ kabini, sis makineleri, hoparlörler, ışık, konfeti, lazer ve havai fişeklerin kullanıldığı klip tartışma konusu oldu. Klibin çekimine, daha önce görevden alınan Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili tarafından izin verildiği belirtilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin bu konuda bilgilendirilmediği ortaya çıktı. Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Fehim Altun, klip çekiminin kendisinin döneminden önce izin verildiğini belirtti ve Bakanlığın konuya hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

Bakanlık Soruşturma Başlattı
Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, çekilen klibin mevzuata uygun olmadığını ve Bakanlık ilgili birimlerinin haberdar edilmediğini vurguladı. Van Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Necmeddin Bayhan ise klipin kendileriyle ilgisi olmadığını belirtti. Bu gelişmelerin ardından Bakanlık, konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Dosso Dossi CEO'su: Amacımız Tanıtmaktı
Klipte rol alan Dosso Dossi Holding CEO'su Hikmet Eraslan, izin aldıklarını ve tek amacının Ağrı ve İshak Paşa Sarayı'nı tanıtmak olduğunu belirtti. Eraslan, etkinliğin yapıya zarar vermediğini düşündüğünü ifade etti.

Sosyal Medyada ve YouTube'da Yayınlandı
Klip, YouTube üzerinden "Mr. Dosso Dossi - Renga Bazide" adıyla yayınlandı ve klibin fotoğrafları da Instagram ve TikTok'ta paylaşıldı. Görüntülerde, İshak Paşa Sarayı'nın avlusunda DJ kabini kurulduğu, müzik, ses, ışık ve lazer sistemlerinin kullanıldığı, klibin son bölümünde ise sarayın avlusundan havai fişek atıldığı görülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.