İshak Paşa Sarayı tartışmaları sürüyor

İshak Paşa Sarayı tartışmaları sürüyor
İshak Paşa Sarayı’nda çektiği klip ile gündem olan Ağrılı İş İnsanı Hikmet Eraslan, hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

İshak Paşa Sarayı’nda çektiği klip ile gündem olan Ağrılı İş İnsanı Hikmet Eraslan, hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, İshak Paşa Sarayı’ndaki etkinlikle ilgili çıkan haberler üzerine bir açıklama yayınladı.

Eraslan “Doğduğumuz topraklar olan Doğubayazıt’a sevdamız herkes tarafından bilinmektedir. Bölgenin turizm ekonomisinin kalkınması ve tanıtımı adına Dosso Dossi Holding olarak müzik festivalleri, defileler, resim sergileri ve klip çekimleri gerçekleştirdik.

Faaliyetlerimiz ticari değildir, holdingimizin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kamu yararı gözetilerek yapılmaktadır. Tek amacımız bölgenin kalkınmasına vesile olmaktır. Yine bu çerçevede Ağrı Dağı Nuh’un Gemisi Müzesi’nin temelini de Nisan ayında atmayı planlıyoruz. Tüm faaliyetlerimiz Ağrı Valiliği ve Doğubayazıt Kaymakamlığı’ndan gerekli izinler alınarak yapılmaktadır.

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Az Kalsın İshak Paşa’yı Yakacaktı” başlıklı haberleri üzüntü ile karşıladık. Yedi ay önce çekilen, sosyal medya kanalları başta olmak üzere ulusal ve yerel basında yayınlanan bu klibin, böyle bir konuyla şimdi gündeme getirilmesi son derece üzücü ve düşündürücüdür.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pek çok tarihi yapıda müzik ve sanat etkinlikleri yapılmaktadır. Efes Antik Tiyatro, Hierapolis Antik Tiyatro ve Patara Antik Tiyatro’da verilen konserler ilgiyle takip edilmektedir. Geçtiğimiz yıl İshak Paşa Sarayı’nda düzenlenen ‘Senforock’ konseri ise Ağrılılar ve Doğubayazıtlılar kadar çevre illerden gelenler tarafından izlenmişti.

Söz konusu klip çekimimiz tüm hassasiyetler gözetilerek gerçekleştirilmiştir. Yetkililerin nezaretinde gerçekleştirilen çekimler sırasında “haberlere konu olan iddialar” gerçeği yansıtmamaktadır. Yaklaşık yarım saat süren çekim ve tek kişilik performans sırasında tarihi yapıya zarar verecek hiçbir sistem ve malzeme kullanılmadı. Havai fişekler sarayın dışından atılarak görüntü alındı. Aynı akşam tüm teknik malzeme toplanarak çalışma sonlandırıldı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.