İran sınırındaki kuyruk şoförleri çıldırttı! Tam 30 kilometre

İran sınırındaki kuyruk şoförleri çıldırttı! Tam 30 kilometre
Ağrı’nın Gürbulak Sınır Kapısı’nda oluşan 30 kilometrelik TIR kuyruğu sürücüleri çıldırttı. Tır Şoförleri yaptıkları eylemle isyan ettiler.

Türkiye ile İran arasında ki sınır kapılarından biri olan Gürbulak Sınır Kapısı’nda kilometrelerce uzayıp giden araç kuyruğu sürücüleri isyan ettirdi. Günlerdir büyük sıkıntı yaşayan şoförler seslerini duyurmak için uluslararası yolu taşlarla trafiğe kapattılar.

Sınır Kapısı’nda uzun süredir beklediğini ifade eden TIR Şoförü Rafet Türk, sorunlarının çözülmesini istedi. Yiyecek, içecek ve tuvalet problemlerine vurgu yapan Türk "Ben 8 gündür buradayım. Tuvalet yok, su yok, yiyecek yok. Yakıtı bitenler var. Pislik içinde bekliyoruz. Perişan olduk. İhtiyaçlarımızı karşılayamaz duruma geldik. Acilen çözüm bulunmasını istiyoruz. Duyduğumuza göre İran ile Türkiye arasında bir anlaşmazlık var ama eziyetini biz çekiyoruz. Karşı tarafta da Türkiye'ye geçmeye çalışan binlerce araç var." diye konuştu.

Seslerini duyurmak isteyen tır şoförleri, taş dizdikleri uluslararası kara yolunu ulaşıma kapattı. İhbarla bölgeye gelen jandarma ekiplerinin ikna ettiği şoförler eylemini sonlandırdı. Şoförler yola dizdikleri taşları da kaldırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.