İnstagram Siyasi İçerikleri artık Göstermeyecek!

İnstagram Siyasi İçerikleri artık Göstermeyecek!
Instagram, yakın bir zamanda gerçekleştireceği bir güncellemeyle siyasi içerik önerilerini kaldırmayı planlıyor. Ancak bu özellik, kullanıcıların tercihlerine bağlı olarak ayarlardan değiştirilebilecek.

Bu adımı atan Instagram, apolitik bir platform olma amacını sürdürmeyi hedefliyor.

Meta, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olarak, özellikle Instagram'ı politikadan uzak tutmaya önem veriyor. Ancak seçimler, savaşlar ve sosyal hareketler gibi olaylar, Facebook ve Instagram'ın da siyasi konuların tartışıldığı bir mekan haline gelmesine neden oluyor.

Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, yaptığı bir açıklamayla, Meta'nın en azından apolitik kalmak isteyen kullanıcılar için algoritmasını düzenleyeceğini belirtti. Buna göre Instagram ve Threads uygulamaları, Keşfet sekmesi veya Reels gibi bölümlerde siyasi içerik önermeyecek.

Ancak bu değişiklik, Instagram ve Threads'i tamamen siyasi içeriklerden arındırmayacak. Kullanıcılar, siyasi içerikler paylaşan hesapları takip ediyorsa, bu hesapların gönderilerini görmeye devam edecekler. Ayrıca, siyasi içerik önerilerini görmek isteyenler, Ayarlar menüsünden ilgili seçeneği etkinleştirerek siyasi içeriklerle ilgili öneriler alabilecekler.

Instagram'ın tanımına göre, "siyasi içerik" genellikle hükümet, seçimler, yasalar ve sosyal konularla ilgili paylaşımları kapsayacak. Ancak bu tanımın karmaşık ve değişken bir niteliğe sahip olduğunun farkında olduklarını ve kullanıcı geri bildirimleriyle bu tanımı güncelleyeceklerini belirtiyorlar. Güncellemelerin birkaç hafta içinde hayata geçirilmesi planlanıyor.

Bu güncelleme, Meta'nın sosyal konuların tartışılmasını engelleme amacıyla yapılan bir adım olarak değerlendirilebilir. Ancak Threads gibi bir platformun siyasi içeriklerden arındırılmaya çalışılması biraz ironik bir durum olarak gözükebilir, çünkü Threads'in amacı, dünyadaki pek çok konunun tartışıldığı bir alan oluşturmaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.