İletişim Başkanlığı'ndan 'Uyku apnesi olana ehliyet yok' iddialarına yanıt

İletişim Başkanlığı'ndan 'Uyku apnesi olana ehliyet yok' iddialarına yanıt
Uyku apnesi ve ehliyetle ilgili ortaya atılan iddialara İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

İletişim Başkanlığı'ndan Uyku Apnesi ve Ehliyet İddialarına Yanıt

Uyku apnesi ve ehliyetle ilgili ortaya atılan iddialara İletişim Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Bu sabah çıkan haberlere göre, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan bir değişiklikle "uyku apnesi" rahatsızlığı olan kişilerin artık ehliyet alamayacağına dair bilgiler yayılmıştı. Ancak, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) bu iddiaları yalanlayarak, uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehliyet alamayacağı ve ehliyetlerini yenileyemeyeceği iddiasının manipülasyon içerdiğini açıkladı.

Değişiklik Yapılmadı

DMM tarafından yapılan açıklamada, Kara Yolları Trafik Yönetmeliği'nde herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtildi. Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerin, Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik kapsamında belirlendiği vurgulandı. Mevcut yönetmelikte, ağır derecede veya orta derecede uyku apnesi olanlar ile gündüz uyuklama hali tespit edilenlerin sürücü belgesi alamayacağı ancak uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği durumlarda doktor heyeti tarafından sürücü belgesi verilebileceği belirtildi.

Uyku Apnesi ve Tedavi Yöntemleri

Uyku apnesi, uykuda solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzenini bozan bir hastalıktır. Hastalığın teşhisi için uyku laboratuvarlarında detaylı incelemeler yapılır ve tedavi yöntemleri belirlenir. Uyku apnesi tespit edilen hastalarda tedaviye zamanında başlanması önemlidir. Bazı durumlarda cerrahi yöntemler veya ağız içi protezler kullanılabilirken, ilaçla tedavi mümkün değildir

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.