IC Holding ile İTÜ Türkiye’nin Altyapı Geleceğini Belirleyecek İş Birliği Anlaşmasını İmzaladı

IC Holding ile İTÜ Türkiye’nin Altyapı Geleceğini Belirleyecek İş Birliği Anlaşmasını İmzaladı
IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, sürdürülebilirlik, iş geliştirme ve insan kaynakları projeleri kapsamında teknik ve akademik işbirliği yapılacak.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, IC Holding iştiraki ICA İçtaş Altyapı Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Soğukpınar ve İbrahim Çeçen Vakfı (IC Vakfı) Müdürü Dr. Meral Dinçer’in katıldığı imza töreni ile Türkiye’nin en köklü teknik üniversitesi olan İTÜ ile IC Holding sürdürülebilirlik, iş geliştirme ve insan kaynakları projelerini birlikte hayata geçirecek.

İTÜ’nün 250. yılı kapsamında gerçekleşecek etkinliklere ve çalışmalara Gümüş Sponsor olan IC Holding, ulaşımda sürdürülebilirlik, genç mühendislerin yetiştirilmesi ve iş alanı kazandırılması gibi önemli başlıklarda İTÜ’nün çeyrek asırlık akademik başarısından destek alacak. İmzalanan sponsorluk ve iş birliği anlaşması, sürdürülebilirlik alanında İTÜ ile IC Holding’in birlikte geliştireceği projeler ile İTÜ ve AİÇÜ’nün teknik bölümlerinin yapacağı akademik iş birliğini kapsıyor.

İTÜ’nün iş dünyası ile kurduğu iş birliklerine bir yenisinin daha eklendiğini belirten Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “IC Holding’le çok kapsamlı ve son derece faydalı olacağını düşündüğümüz bir protokol imzaladık. Donanmanın gelişmesi için kurulan Üniversitemiz iki buçuk asrın sonunda adeta bir amiral gemisi haline geldi. Kökleri derinlerde olan tarihimizin gövdesi Cumhuriyetimizle ayaktadır. 2023’de hem Cumhuriyetimizin 100. yılını hem de İTÜ’nün 250. yılını kutlarken iş dünyasından önemli bir paydaşımız olan IC Holding’i yanımızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Gümüş Sponsorluk ile adını koyduğumuz beraberliğimizin ilerideki dönemlerde de eğitim-araştırma alanlarında devam edeceği müjdesini de bu vesileyle vermek isterim. Protokolümüz üniversitemize hayırlı olsun. İş birliği için Serhat Soğukpınar, IC Vakıf Müdürü Dr. Meral Dinçer ve tüm IC Holding Ailesi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

IC Holding iştiraki ICA İçtaş Altyapı Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Soğukpınar, “IC Holding ve tüm grup şirketleri için son derece önemli bir konu olan sürdürülebilirlik hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz, iş geliştirme ve insan kaynakları alanında Türkiye ve dünyada daha önce kullanılmamış teknolojileri birlikte geliştirmenin yanı sıra genç mühendislerimizin yetiştirilmesi ve üretime katkı sağlamaları için İTÜ ile önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Ulaşımın altyapısını sağlarken yeni teknolojilere, daha çevreci ve sürdürülebilir çözümlere odaklanmalıyız. Birlikte geliştirdiğimiz sürdürülebilirlik projelerinin ilham verecek güçte olacağına inanıyorum” diye konuştu.

İmzalanan protokolün bir diğer ayağını ise İTÜ ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi arasındaki iş birliği oluşturuyor. Kurulduğu 2004 yılından bugüne 15 binin üzerinde mezun bursiyer sayısına ulaşan, Türkiye’nin eğitim ve sağlık sorunlarının çözümüne, kültür ve refah düzeyinin yükselmesine katkıda bulunan IC Vakfı’nın Müdürü Dr. Meral Dinçer, AİÇÜ ile İTÜ arasında teknik bölümlerde akademik deneyim ve bilgi aktarımının gerçekleşeceğini ifade ederek, “İTÜ, 250 yıla dayanan akademik ve teknik bilgi ve deneyimini Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin ilgili bölümleriyle paylaşacak. Bu süreçte iki üniversitenin akademik kadroları düzenli aralıklarla bir araya gelecek” dedi.

whatsapp-image-2022-08-05-at-15-36-46-2.jpegwhatsapp-image-2022-08-05-at-15-36-46-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.