HDP Seçime Nasıl Girecek? Pervin Buldan Ağrı’da Açıkladı

HDP Seçime Nasıl Girecek? Pervin Buldan Ağrı’da Açıkladı
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin seçimden beklentilerini ve seçime nasıl gireceklerini Ağrı'da açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan beraberindeki HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir ile birlikte çeşitli temaslarda bulunak üzere Ağrı’ya geldi. Eski Van Caddesi’nden yürüyüş ve sloganlarla düğün salonuna kadar yürüyen HDP heyeti burada partililerle bir araya geldi. Programda konuşan (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinden sonra Doğubayazıt ve Ağrı’ya Ahmed-i Hani’nin heykelini dikeceklerini söyledi. Hiç kimsenin Halkların Demokratik Partisi’nin seçimlerde baraj altında kalması hayaline kapılmamaması gerektiğini vurgulayan Buldan, Ağrı’da 4 milletvekili çıkaracaklarını belirtti.

‘200 milletvekili ile parlamentoya gideceğiz’

HDP’den 9 milletvekilinin tutuklandığını ve belediyelere kayyum atandığına dikkat çeken Buldan, “Daha güçlü bir şekilde 200 milletvekili ile parlamentoya gideceğiz, onlarla orada kapışacağız, onlarla orada mücadele edeceğiz. Biz az sayıda bir milletvekili istemiyoruz. Her gittiğimiz yerde onları tabela partisi haline getireceğiz. Ağrı’da 4-0, Iğdır’da 2-0, Hakkâri’de 3-0, Diyarbakır’da 12-0, İstanbul’da 20, İzmir’de 7 milletvekili çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

‘Ağrı halkı kararını vermişse birinci turda bizim adayımız kazanacak’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini önemsediklerini dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Bizler cumhurbaşkanlığı seçimini de önemsiyoruz. Bu sistemi değiştirmek ve bu sistemde bugün kurmak istedikleri rejimi bertaraf etmek ve tekrar parlamenter sisteme dönmenin yol ve yöntemlerini cumhurbaşkanlığı seçiminde kullanılacak olan oylarla alakalı olduğunu söylüyor. Adayımız toplumun kucaklayacağı bir aday olacak. Adayımız Türkiye toplumunun kucaklayacağı bir aday olacak. Cumhurbaşkanı adayımız sizin istediğiniz sizin ona gönülden bağlı olduğunuz, sizinle birlikte şarkılar, türküler söyleyen sizinle birlikte saz çalan adayımız olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde özellikle değerli arkadaşlar verilecek oyların milletvekili seçimlerindeki barajı aşmamız açısından çok önemlidir. Çünkü iki seçime gireceğiz, hem cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak ama aynı zamanda milletvekilliği seçimi de yapılacak. Biz şuan inanıyoruz; eğer Ağrı halkı kararını vermişse birinci turda bizim adayımız kazanacak. İkinci tura fırsat bile vermeyeceğiz. Birinci turda bu işi bitireceğiz” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.