Havalar Isındı: Ağrılı Hayvan Sahiplerini Çoban Telaşı Sardı

Havalar Isındı: Ağrılı Hayvan Sahiplerini Çoban Telaşı Sardı
Ağrı'da karların erimesi ve havaların ısınması ile birlikte Ağrılı hayvan sahipleri arasında çoban telaşı başladı.Ağrı'da karların erimesi ve havaların ısınması ile birlikte Ağrılı hayvan sahipleri arasında çoban telaşı başladı.

Ağrı'da karların erimesi ve havaların ısınması ile birlikte Ağrılı hayvan sahipleri arasında çoban telaşı başladı.

Havaların ısınmasıyla birlikte yaylalara çıkacak olan hayvanların güvenliği ve bakımı için çobanlara olan talep arttı. Şimdiden çoban ayarlamak isteyen Ağrılı hayvan sahipleri, önümüzdeki günlerde çoban ücretlerinin yükseleceğini belirtiyor.

coban3.jpg

Ağrı'da çoban bulmakta zorlanan hayvan sahipleri çareyi Suriyeli ve Afganlı göçmenlerde buluyor. Bu yıl yerli çobanın 35-40 bin seviyelerinde yabancı çobanın ise 20-25 bin seviyelerde çalıştığını belirten Hayvan Sahipleri, bu anlamda büyük zorluk yaşadıklarını ifade ediyorlar.

Önümüzdeki günlerde, hayvanların yaylalara çıkarılarak otlatılmaya başlanacağını ifade eden Ağrılı hayvan sahipleri, “Bu süreçte onların güvenliği ve bakımı için çobanlara olan ihtiyaç artacak. Bu nedenle, hayvan sahipleri olarak şimdiden çoban bulma telaşı içine girdi” dediler.

coban1.jpg

Çoban Talebinde Artış: Fiyatlar Yükselecek mi?

Hayvan sahipleri, önümüzdeki günlerde çoban ücretlerinin artacağını öngördüklerini belirterek, “Havaların ısınmasıyla birlikte çoban talebinde artış yaşanması, çobanların talep ettiği ücretlerin yükselmesine neden olabilir. Bu durum, hayvan sahiplerini mali açıdan da zorlayabilir. Baharın gelmesiyle birlikte, çoban ayarlamak için planlamalara başladık. Güvenilir ve deneyimli çoban bulabilmek için şimdiden arayış içine girdik. Çoban ücretlerindeki muhtemel artışı da göz önünde bulundurarak hareket etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

coban5.jpeg

Kaynak:Yasemin Salman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.