Hastanelerde randevu sorunu çözüme kavuşuyor

Hastanelerde randevu sorunu çözüme kavuşuyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ndeki (MHRS) sorunlara yönelik yeni kararları açıkladı.

Randevu iptali konusunda alınan yeni düzenlemelerle ilgili olarak Bakan Koca, vatandaşların ve sağlık çalışanlarının memnuniyetini sağlayacak çözümler üzerinde durduklarını belirtti.

Öncelikle, gelmeyeceği randevuları iptal etmeyen hastaların durumunu ele alan Bakan Koca, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: "Gelemeyeceği randevuyu iptal etmeyen vatandaşlarımız, bu durumun ilk yaşandığında 15 gün içinde aynı branştan randevu alamayacak. İkinci kez gelinmeyen randevularda ise 15 gün içinde tüm branşlardan randevu alınamayacak."

Ayrıca, randevu iptal süresinde yapılan değişiklikleri de duyuran Bakan Koca, son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasitenin önüne geçmek için randevu iptal süresini bir önceki gün saat 23.59'a kadar sınırlandırdıklarını ifade etti. Böylece, iptal edilen randevuların yerine muayene saatine kadar yeni randevular verilebilecek, kapasitenin daha verimli kullanılması sağlanacak.

Bu yeni düzenlemelerin MHRS üzerinden alınan randevuların yönetiminde olumlu bir etki yaratacağına inanan Bakan Koca, vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha etkin ve verimli bir şekilde yararlanmalarını hedeflediklerini vurguladı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.