Güzellik için yapılan Sünnet derisi enjeksiyonu nedir?

Güzellik için yapılan Sünnet derisi enjeksiyonu nedir?
Sünnet derisi enjeksiyonu, son zamanlarda estetik dünyasında popülerlik kazanan bir uygulama haline gelmiştir.

Sünnet derisi enjeksiyonu, fibroblast adı verilen hücrelerin laboratuvar ortamında çoğaltılarak sünnet derisinden alınan kök hücrelerin ihtiyaç duyulan bölgelere enjekte edilmesini içerir. Peki, sünnet derisi enjeksiyonu nedir ve kimler için uygundur?

Bu uygulama, Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Avrupa İlaç Ajansı tarafından onaylanmış hücresel bir tedavi yöntemidir. Sünnet derisi enjeksiyonu, fibroblastların miktarını ve kalitesini artırarak cildin daha genç, sıkı ve parlak görünmesini sağlamayı amaçlar.

Sünnet derisi enjeksiyonunun temel prensibi, fibroblastların hyaluronik asit, kolajen ve elastin gibi cildin yapı taşlarını üretmesini teşvik etmektir. Bu moleküllerin azalması, ciltte yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Dolayısıyla, sünnet derisi enjeksiyonu, yaşlanma belirtilerini azaltmak, cildin genç ve sağlıklı kalmasını desteklemek için kullanılır.

Bu tedaviyi düşünen kişiler genellikle ciltte sarkma, leke, kırışıklık gibi problemler yaşayanlar, kalıcı sivilce izlerinden muzdarip olanlar veya daha genç ve parlak bir cilt görünümü arzulayanlar olabilir. Ancak, her estetik işlemde olduğu gibi, sünnet derisi enjeksiyonu da uzmanlar tarafından yapılan bir değerlendirme ve danışma sürecinden geçmelidir. Uzmanlar, kişinin cilt tipini ve ihtiyaçlarını değerlendirerek en uygun tedavi planını belirleyecektir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.