Gürbulak’ta uzayan TIR kuyruğu ve maliyeti şaşırttı

Gürbulak’ta uzayan TIR kuyruğu ve maliyeti şaşırttı
Doğubayazıt Ticaret Odası Başkanı Cemal Can, Gürbulak Sınır Kapısı’nda yaşanan sorunları bakanlık gündemine taşıyarak bekleyen her TIR’ın günlük zararının 3 bin dolarak olduğuna dikkat çekti.

Ağrı’nın Gürbulak Sınır Kapısı’nda oluşan 30 kilometrelik TIR kuyruğunun çözümü için Ticaret Bakanlığı’na giden DTO Başkanı Cemal Can, durumu tüm yönleri ile Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar’a anlattı. Doğubayazıt’ta ciddi sorunların yaşandığına vurgu yapan Can şunları söyledi “Gürbulak Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluştu. Günde 2 araca bakıyorlar. Her yere durumu illettik. Ancak çözüm noktasında bir gelişme yok. Bu durumun biran önce çözülmesi lazım. Sınırda her gün milyon dolarlarca zarar var” dedi.

can1.jpg

OPERASYON EKİBİ OLMADAN TIRLAR AÇILMIYOR

Gürbulak Sınır Kapısı’nda oluşan TIR kuyruğunun nedenleri Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar’a aktaran Cemal Can, Gümrük Müdürlüğü yetkililerini sert bir dille eleştirdi.

Ankara’da oluşturulan operasyon ekibi olmadan TIR’ların açılmadığını belirten Cemal Can “Ankara’da operasyon ekibi var. Operasyon ekibi gelmeyene kadar hiçbir TIR açılmıyor. Peki, burada ki memura güvenmiyorsanız o memurların tayinini buraya getirin. Doğubayazıt’ta ciddi bir sıkıntı var. Bölge Müdürüne gidiyoruz benim işim değil diyor. Bakana söyleyin beni alsınlar diyor?

Gümrük Müdürüne gidiyoruz 5 koruma ile bizi karşılıyor. Ben Ticaret Odası Başkanıyım beni niye 5 koruma ile karşılıyorsun. Ne gözdağı veriyorsun” ifadelerini kullandı.

dur.jpg

1 TIR’IN GÜNLÜK ZARARI 3 BİN DOLAR

Gürbulak Sınır Kapısı’nda uzayan TIR kuyruğunun büyük bir maliyetinin olduğuna vurgu yapan Cemal Can sözlerini şu şekilde tamamladı “Sorunun çözümü noktasında gereken tüm mercilere konuyu ilettik. Şu ana kadar bir gelişme olmadı. Günde 2 arabaya bakılıyor. Tüm araçların tespitini yaptık. Bir arabanın beklemesi 3 bin dolardır. Bu parayı İran’a kazandırıyoruz. İran’da ki tüm eski araçlar Doğubayazıt’a yük yüklüyor. Günlük 100 dolar bekleme parası alıyorlar” şeklinde konuştu.

ser.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.