Gülizar Biçer Karaca; “Ağrı’daki su sorunun takipçisi olacağız”

Gülizar Biçer Karaca; “Ağrı’daki su sorunun takipçisi olacağız”
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Ağrı merkez Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi ve Aşağı Küpkıran mahallelerindeki su sorunun çözümü için gerekli çalışmaları takip ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ile birlikte geldiği Ağrı’da, partisinin il başkanlığı binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, uzunca bir süre parti olarak Ağrı ve bölgeyi ihmal ettiklerini ifade eden Karaca, “Bizler uzun bir süre Ağrı’yı ihmal etmişiz. Genel Başkanımızın gelişi öncesinde daha önce esnaf masamız geldi. Ardından milletvekili heyetimiz ve Genel Başkanımız geldi. şimdide bizler buradayız. Cumhuriyet Partisi olarak bizler bölgeye gelmeye devam edeceğiz. Bölgenin sorunlarının çözümü konusunda vatandaşları dinleyip çözüm önerilerini hayata geçirmeden de bölgeden ayrılmayacağız.” Dedi.

‘Temiz suya erişim bir insan hakkıdır’

28 Temmuz günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ağrı’ya gelişinde, kendisine Ağrı ile ilgili çeşitli sorunların iletildiğini ve Kılıçdaroğlu’nun kendisine iletilen sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaları başlattığını belirten Karaca: “Bildiğiniz gibi 28 temmuzda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ağrı’yı ziyaret etti. Öncelikle Ağrılı hemşerilerimizin sayın genel başkanımıza göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı bizler hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Sayın genel Başkanımız Ağrı’ya geldiğinde kendisine Ağrılı hemşerilerimizin sorunları iletildi. Bu sorunlardan birisi de Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi ve Aşağı Küpkıran Mahallelerindeki su sorunu. Hepimizin bildiği gibi temiz suya erişim bir insan hakkıdır ve yöneticiler bu insan hakkının gereğini yurttaşlara yerine getirmekle mükelleftir. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, o gün 100. Yıl Mahallesi ziyaretinde suya erişim hakkı elinden alınan Ağrılı hemşerilerimize bir söz vermişti. “Ya bu su sorununu yöneticiler çözecek ya da bu sorunu onlar çözmüyorsa Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz çözeceğiz. Bende bu su probleminin çözümünün takipçisi olacağım” demişti. Bende İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcı olarak değerli Adıyaman Milletvekilimiz Abdurahman Tutdere arkadaşımızla birlikte gelişmeleri takip etmek ve temel insan hakkı olan temiz suya erişim hakkından mahrum bırakılan Ağrılı hemşerilerimizi yalnız bırakmadığımızı tekrar ifade etmek için bu gün tekrar Ağrı’dayız. 100. Yıl Mahallesi Muhtarından edindiğimiz bilgiye göre mahalleye Genel Başkanımızın Ağrı ziyareti sırasında mahalleye küçük çaplı su probleminin çözümü için çalışmalar başlatılmış. Diğer iki mahallede halen her hangi bir çalışma başlatılmamıştır. Bizler bu sorunun takipçisi olmaya Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla devam edeceğiz. 100. Yıl Mahallesi’nde başlatılan küçük çaplı çalışmaların ve diğer iki mahallemizdeki çalışmalarında başlatılana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eğer yapılmazsa Sayın Genel Başkanımızın sözü sözdür. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözü sözdür. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sorunu biz çözeceğiz.” İfadelerini kullandı.


whatsapp-image-2022-08-02-at-15-28-30-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.