Gizlilik İlkeleri

Gizlilik İlkeleri 

İnternet Bilinci Geliştirme:
Karaköse Haber, internet ve teknolojinin doğru kullanılması, en üst düzeyde faydalanılması amacıyla bilgilendirici ve eğitici yayınlar yapar.

Bilgi, Doküman ve Arşiv Kullanımı:
Karaköse Haber, aksi sabit olaylarla ilgili haberi düzeltmeyi, gerekirse haber, fotoğraf ve görüntüyü yayından kaldırmayı taahhüt eder.

www.karakosehaber.com 5651 sayılı yasada tanımlanan yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz “uyar ve kaldır” prensibini benimsemiştir.

www.karakosehaber.com‘da paylaşılan tüm içerik(yazı, resim, videolar) bilgi ve fikir vermek amaçlıdır. Sitede yer alan videolar Youtube, Dailimotion gibi sitelerden alınmaktadır. Telif hakları yükümlülüğü yukarıdaki web sitelerine ve bu sitelerin sahibi olan firmalara aittir. Bizim sunucularımızda sadece yazı ve resimler bulunmaktadır. Buna rağmen hak sahiplerinin isteği üzerine inceleme sonucu sitemizden içeriklerini kaldırabiliriz. Eğer böyle bir talebiniz olacaksa İLETİŞİM bölümümüzü veya [email protected] mail adresini kullanabilirsiniz.

1- www.karakosehaber.com üzerinden izlediğiniz videolardan okuduğunuz haberlerden ya da baktığınız fotoğraflardan ve sitenin kullanımından doğabilecek sorunlardan sitemiz sorumlu değildir. Siteyi gezecekseniz yada video izleyecekseniz gerekli uygulamalarla gerekli denetimleri yapmış olduğunuzdan emin olunuz.

2- www.karakosehaber.com bünyesindeki tüm izlediğiniz videolardan okuduğunuz haberlerden ya da baktığınız fotoğraflardan yalnızca online seyretme niteliğinde hazırlanmıştır. İndirilmesi yada kopyalanması önerilmemektedir.

3- www.karakosehaber.com içerisinde yer alan izlediğiniz videolardan okuduğunuz haberlerden ya da baktığınız fotoğraflardan asıl sahiplerine aittir.

4- Telif hakkı içeren videolar haberler  barındırıldığı  siteden silindiğinde sitemizdende otomatik olarak silinmiş olur. Fakat telif hakkı sahiplerinin talebi olursa biz direk ilgili içerikten o videonun embed kodunu kaldırabiliriz.

5- www.karakosehaber.com olarak telif ihlalini çok ciddiye alıyoruz ve yasal telif hakkı sahiplerinin haklarını gayretle koruyacağız. Eğer siz www.karakosehaber.com web sitesinde görülen içeriğin bir telif hakkı sahibi iseniz ve içeriğin kullanımını yetkilendirmediyseniz, iddiaya göre ihlal içeriğini belirlememiz ve harekete geçmemiz için bize yazılı olarak bildirimde bulunun (İletişim sayfamız aracılığı ile veya [email protected] mail adresi ile).

6- Yazılı bildiriminiz aşağıdakileri içermelidir:

İhlal edildiğini iddia ettiğiniz telifli işin belirleme kimliği.

Tek bir bildiri ile birden fazla telifli işin ihlal edildiğini iddia ediyorsanız, ihlal edildiğini iddia ettiğiniz her bir işi belirten bir temsili liste sunmalısınız.

İhlal edildiği ya da malzemeyi yerleştirmek için izin verilen yeterli ayrıntılı bilgiyi içeren ihlal aktivitesi ile ilgili malzemenin konumu ve tanımının belirli açıklaması.

İhlal edildiğini iddia ettiğiniz malzemenin bulunduğu web sayfalarının belirli URL’sini ya da URL’lerine sahip olmalısınız.

Şikâyet edilen taraf ile iletişim kurmamızı sağlayacak, şikâyet edilen tarafa ulaşılabilecek isim, adres, telefon numarası, elektronik posta adresi ve hakkında yeterli bilgi.

Telif hakkı sahibi, temsilcisi ya da yasası tarafından yetkilendirilmemiş olmasından şikâyet edilen durumda malzemenin kullanımı konusunda şikâyet eden tarafın iyi niyetli inanca sahip olduğuna dair bir ifade.

Bildirimdeki bilgilerin doğru olduğuna ve yemin cezası altında şikâyet eden tarafın ihlal edildiği iddia edilen açık hakkın sahibinin yararına yetkilendirildiğine dair bir ifade.

Bu yüzden sitemiz hiçbir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. Tüm telif hakları da bu paylaşım sitelerini alakadar eder. Sitemizde bulunan yazı, resim ve videolar hak sahipleri veya vekilleri tarafından kaldırılması istenildiği takdirde gösterimden DERHAL KALDIRILIR.

Sitemizi kullanmakla;
Herhangi bir kullanıcının yasal ve ahlaki olmayan davranışlarından sitemizin sorumlu tutulamayacağını,
Kullanım ilkelerinin zaman zaman değiştirebileceğini,
Diğer bağlantı sağladığı ama denetleyemediği sitelerin içeriklerinden veya bilgisayarınıza verecek zararlardan sorumlu olmadığını kabul etmiş sayılırsınız.