Genital bölgede sivilce neden çıkar?

Genital bölgede sivilce neden çıkar?
Genital bölgede sivilce neden çıkar? Genital bölgede sivilce çıkmasının birkaç olası nedeni vardır. İşte bazı yaygın nedenler:

Folikülit: Folikülit, kıl köklerinin iltihaplanması sonucu oluşan bir durumdur. Genital bölgede tüylenme olduğu için kıl köklerinde tıkanıklık veya enfeksiyon gelişebilir. Bu da folikülit oluşumuna yol açabilir.

Enfeksiyonlar: Genital bölgede sivilceye benzer kabarcıklar veya lezyonlar, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (örneğin, herpes veya HPV) nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu enfeksiyonlar cinsel temasla kolayca yayılabilir ve sivilce benzeri lezyonlara neden olabilir.

Yağ bezlerinin tıkanması: Genital bölgedeki yağ bezleri de tıkanabilir ve iltihaplanabilir. Bu durumda, yağ bezlerinin etrafında küçük sivilce benzeri kabarcıklar veya nodüller oluşabilir.

İltihaplı kistler: Bartholin kistleri veya epidermal kistler gibi genital bölgede kistler oluşabilir. Bu kistler, tıkanmış bezler veya foliküller nedeniyle oluşabilir ve sivilceye benzer kabarcıklara neden olabilir.

Eğer genital bölgede sivilce benzeri lezyonlar, ağrı, kaşıntı, yanma veya şiddetli rahatsızlık gibi belirtilerle birlikte ise, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir. Ancak, kesin bir tanı ve tedavi için bir doktora başvurmanız önemlidir.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.