Gelir İdaresi Başkanlığı 1271 personel alacak… Başvurular için son 5 gün!

Gelir İdaresi Başkanlığı 1271 personel alacak… Başvurular için son 5 gün!
Gelir İdaresi Başkanlığı, 1271 Gelir Uzman Yardımcısı alımı için başvuruları kabul etmeye başladı. İşte başvuru şartları, sınav tarihi ve konuları…

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 1271 Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. 15 Nisan itibarıyla başlayan başvurular 25 Nisan’da sona erecek.

Peki GİB personel alımı için kimler başvurabilir, şartlar neler ve başvurular nasıl yapılacak? İşte tüm detaylar…

BAŞVURU ŞARTLARI:

GİB Personel alımı başvuruları için aranan genel şartlar şu şekilde açıklandı:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda geçen şartları taşımak
  • Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler gibi lisan bölümlerinden başarılı bir şekilde mezun olmak,
  • 01 Ocak 2024 tarihi itibarı ile 35 yaşını bitirmemiş durumda olmak. Yani 01 Ocak 1989 tarihinde ya da bu tarihten sonra doğmak,
  • Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak,
  • 2022 ve 2023 senelerinde ÖSYM’nin yaptığı KPSS sınavlarından KPSS (A) P48 türünden 65 ve üstü puan almak,
  • Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlayıp 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 17.00’da sona erecek olan başvurularını GİB’in “Online Sınav Sistemi” üzerinden elektronik ortamda yapabilecekler.

Başvuru için http://sinav.gib.gov.tr adresini ziyaret ederek sisteme kayıt olmak ve başvuru formunu doldurmak yeterli. Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

SINAV BİLGİLERİ

Giriş sınavı 2 aşamadan oluşacak: Yazılı ve sözlü. Yazılı sınavın Ankara’da 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacağı ifade edildi. Sınavda; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Hukuk Grubu, İktisat Grubu, Maliye Grubu ve Muhasebe Grubu konularından sorular yer alacaktır. Sözlü sınava kalmaya hak kazanan adayların sınav tarihleri ve yerleri ilerleyen günlerde GİB internet sitesi ve “Kariyer Kapısı” üzerinden ilan edilecektir.

Adaylar, başvuru ve sınavla ilgili detaylı bilgilere GİB’in internet sitesinden (www.gib.gov.tr) ulaşabilirler. Herhangi bir sorunuz veya sorununuz olursa GİB Personel Genel Müdürlüğü’ne (0312) 299 20 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.