Galatasaray - Antalyaspor Maçı Skandalı! Hakemler Arasında Görüşmeler Sızdırıldı!

Galatasaray - Antalyaspor Maçı Skandalı! Hakemler Arasında Görüşmeler Sızdırıldı!
Sosyal medyaya düşen bir videoda, Galatasaray - Antalyaspor maçının hakemi Abdülkadir Bitigen'in Merkez Hakem Kurulu eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil ile yaptığı görüşme gündemi sarstı.

Sosyal medyaya düşen bir videoda, Galatasaray - Antalyaspor maçının hakemi Abdülkadir Bitigen'in Merkez Hakem Kurulu eğitimcisi Hugh Dallas ve VAR Eğitim Danışmanı Pawel Gil ile yaptığı görüşme gündemi sarstı. Görüntülerde Dallas'ın Bitigen'e "Bir hafta sonra hala bunun faul olduğunu düşünüyor musun?" sorusunu yönelttiği, Bitigen'in ise "Basit bir temas, penaltı olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdiği görülüyor.

Görüşmede Pawel Gil, Tete'ye verilen penaltı kararı için "Defans oyuncusu tarafından net bir faul yapılmadığını gösteren 4 görüntü var. VAR sadece teması gösteriyor. Defalarca söyledik ki; sadece temas, başlı başına bir faul değildir. VAR yanlış bir şekilde müdahale ediyor." ifadelerini kullandı.

Dallas, Bitigen'e "Pozisyonu yanlış gördüğün için hata yaptın mı?" sorusunu yöneltti. Bitigen ise pozisyonu iyi göremediğini ve VAR'ın kendisini incelemeye davet ettiğini söyledi.

Dallas, Bitigen'e "Hücum oyuncuları her zaman abartır. Biz size defans oyuncularına bakmanız gerektiğini söyledik. Bu noktada adam penaltı kazanmak için teması abartıyor." dedi.

Yankaya ise "Hata yaptım. Hakem görmediğini söyleyince inceledim ve daha sonra beklentiye baktım. Teması gördüm o anda odada. Oyuncuların işi zaten abartmak ve penaltı kazanmak." ifadelerini kullandı.

Dallas, "Basit penaltı vermiyoruz, bu kadar net. Ufak bir temas dahi olsa basit penaltı vermiyoruz!" diyerek tepkisini dile getirdi.

Sızdırılan görüntüler futbol camiasında büyük yankı uyandırdı. Galatasaray Kulübü'nden konuyla ilgili resmi bir açıklama beklenirken, MHK'nin Bitigen ve Yankaya hakkında ne gibi bir işlem yapacağı merak konusu.

Görüntülerde Neler Görülüyor?

Görüntülerde Hugh Dallas, Abdülkadir Bitigen'e Galatasaray - Antalyaspor maçında Tete'ye verilen penaltı kararıyla ilgili sorular soruyor. Bitigen, pozisyonu iyi göremediğini ve VAR'ın kendisini incelemeye davet ettiğini söylüyor. Dallas, Bitigen'e "Bir hafta sonra hala bunun faul olduğunu düşünüyor musun?" sorusunu yönelttiğinde ise Bitigen "Basit bir temas, penaltı olduğunu düşünmüyorum" yanıtını veriyor.

Görüntülerin Yorumları

Görüntüler, hakemlerin kararlarının ne kadar objektif olduğu ve VAR'ın ne kadar etkili bir araç olduğu konusunda tartışmaları alevlendirdi. Futbolseverler, Bitigen'in penaltı kararını savunurken, Dallas'ın ise Bitigen'i eleştirmesi dikkat çekti.

MHK'den Açıklama Bekleniyor

Sızdırılan görüntüler sonrası MHK'nin Bitigen ve Yankaya hakkında ne gibi bir işlem yapacağı merak konusu. MHK'nin konuyla ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.