Fil Suresi okunuşu ve meali nedir?

Fil Suresi okunuşu ve meali nedir?
Fil Suresi, Mekke'deki Kâbe'nin korunması için Abraha'nın ordusu tarafından yapılmış olan filin kudretli Allah tarafından yok edilmesini konu alır. Bu olay, Hz. Muhammed'in doğumundan 50 gün önce gerçekleştiği rivayet edilen "Fil Vakası" olarak bilinir.

İslam dininin kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim'in 105. suresi olan Fil Suresi, özel bir anlama sahip olan tarihi bir olayı anlatmaktadır.

Fil Suresi'nin okunuşu, Kuran'ı anlamak ve öğrenmek isteyen Müslümanlar için önemlidir. Surenin Arapçası, Kuran'ın aslına sadık kalarak ezberlenmesi ve doğru bir şekilde okunması için önemli bir kaynaktır. İşte Fil Suresi'nin Arapça metni:

Elemtera keyfe feale rabbüke bieshabil fil. Elem yecal keydehüm fi tedlil. Veersele aleyhim tayran ebabil. Termihim bihicaretimmin siccil. Fecealehüm keasfimme kül.

Fil Suresi'nin manası ise şöyledir; "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Görmedin mi, Rabbin fil sahiplerine neler etti? Onların hilelerini boşa çıkarmadı mı? Üzerlerine kuşlar gönderdi, taş yağdırdı. Onları yenik bir ot haline getirmedi mi?"

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.