Facebook ve Instagram neden çöktü?

Facebook ve Instagram neden çöktü?
Dünya genelinde milyonlarca kullanıcının nefes kesen bir anda yaşadığı endişe ve merak sona erdi. Popüler sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'ta yaşanan anlık erişim sorunu, resmi açıklamayla aydınlandı.

Kullanıcılar, aniden giriş yapamama veya hesaplarından çıkış yapma gibi sorunlarla karşılaşınca, sosyal medya dünyası kısa süreli bir kaosa sürüklendi. Downdetector gibi izleme sitelerinde, binlerce kullanıcının Instagram'a ve Facebook'a erişimde yaşadığı sıkıntılar raporlandı.

Bazı Facebook ve Instagram kullanıcıları, beklenmedik bir şekilde hesaplarına giriş yapamadıklarını fark ederken, daha da endişe verici olanı, hesaplarının aniden otomatik olarak çıkış yaptığına dair bir mesaj aldıklarıydı. Ancak hızla yayılan dedikoduların aksine, sorunun hesap kapatmaktan ziyade teknik bir aksaklık olduğu düşünülüyor.

Milyonlarca kullanıcının nabzını tutan bir platformun çökmesi, hem bireysel kullanıcılar hem de işletmeler için endişe verici bir durumdu. Ancak hızlı ve etkili bir şekilde müdahale eden yetkililer, kısa süre içinde sorunun global bir kaynaktan kaynaklandığını doğruladılar.

AÇIKLAMA YAPILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin yaptığı incelemeler sonucunda Instagram ve Facebook'ta yaşanan hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğunu açıkladı. Bu açıklama, kullanıcıları biraz olsun rahatlattı ve normal işleyişin kısa sürede geri döneceği umudunu yeşertti.

Sosyal medya devlerinin anlık çökmesi, dijital çağın kırılganlığını ve teknolojiye olan bağımlılığımızı bir kez daha gözler önüne serdi. Ancak kriz yönetimi ve hızlı müdahale yetenekleri, kullanıcıların güvenini yeniden tesis etti ve sosyal medya platformlarının güvenilirliğine olan inancı güçlendirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.