Et fiyatları ne kadar? Karkas etin kilosu kaç lira? 1 kilo kıyma kaç lira oldu?

Et fiyatları ne kadar? Karkas etin kilosu kaç lira? 1 kilo kıyma kaç lira oldu?
Ramazan ayı öncesi herkesin merak ettiği et fiyatlarını sizler için araştırdık… Türkiye’de et fiyatı nedir? En ucuz et hangi şehirde satılıyor….

Türkiye’de en fiyatları ne kadar? En ucuz en Ankara’da mı, İstanbul’da mı, İzmir’de mi satılıyor. Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından yayınlanan son verilere göre, bu hafta dana karkas kesim fiyatlarında bir değişiklik yaşanmazken, kasaplarda et fiyatlarında artış gözlendi.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi ve Ankara Et Borsası tarafından yayınlanan son verilere göre, bu hafta dana karkas kesim fiyatlarında bir değişiklik yaşanmazken, kasaplarda et fiyatlarında artış gözlendi.

Kırmızı et fiyatları ne kadar?

Konsey, bu haftanın başında dana ve kuzu karkas et kesim fiyatlarını açıkladı. Buna göre dana karkas kesim fiyatı ortalama 274,03TL seviyesinde bulunuyor. Ancak kuzu karkas kesim fiyatı 285,64 TL'ye yükseldi.

Özellikle kasaplarda et fiyatlarında belirgin bir artış yaşandı. Kasaplarda et fiyatları ortalama 30 TL yükselerek tüketiciyi olumsuz etkiledi.

Kuzu karkas et fiyatı

İç Anadolu bölgesinde ise dana yağsız kesim fiyatı haftayı 278,40 TL'den kapattı, kuzu karkas et kesim fiyatı ise 290,03 TL'den işlem gördü. Ortalama fiyatlar ise dana karkas et kesiminde 285,64 TL, kuzu karkas et kesiminde ise 285,64 TL olarak kaydedildi.

Kıyma kilogram fiyatı

Kasaplarda kırmızı et fiyatları da artış gösterdi. Kasaplar, kuzu kıyma kilogram fiyatının kalitesine göre 530-600 TL, dana kıyma kilosunun ise 430 TL ile 460 TL arasında olduğunu ifade etti. Kuşbaşı eti fiyatının da 430 ile 480 TL arasında değiştiği bildirildi.

Karkas kesim fiyatları ise bölgelere göre şu şekildedir:

Ege Bölgesi: 261,07 TL/Kg

Akdeniz Bölgesi: 275,00 TL/Kg

Marmara Bölgesi: 272,50 TL/Kg

İç Anadolu Bölgesi: 278,40TL/Kg

Doğu Anadolu Bölgesi: 275,05TL/Kg

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: 260,63 TL/Kg

Karadeniz Bölgesi: 295,00 TL/Kg

Kırmızı et fiyatlarındaki bu gelişmeler, tüketicilerin mutfak bütçelerini etkileyerek gıda harcamalarında değişikliklere yol açabilir. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Ankara Kırmızı Et Fiyatları

Bu sebepledir ki, tüm ihtiyaçlarda ve özellikle temel gıda maddelerinde en ucuz neresi veriyor, onun arayışı içerisinde bulunuyor. Ekmek, peynir, zeytin, yumurta ve en önemli besin maddesi arasında yer alan et ürünlerine ise son zamanlarda yanaşmak mümkün olmuyor. Fakat İnsanların gerekli proteini alması bakımından et ve et ürünlerinin fiyatları nedir nereden daha ucuz alabilirim düşüncesi ile araştırma içerisinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.