Erzurum'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları Gazze İçin Sessiz Yürüyüş Düzenledi

Erzurum'da Hekimler ve Sağlık Çalışanları Gazze İçin Sessiz Yürüyüş Düzenledi
Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla 15 Şubat 2024 tarihinde "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

Yürüyüşe Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları katıldı. Katılımcılar, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde Yakutiye Medresesi'ne kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklaması yapan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yusuf Çiftçi, 23 haftadır her hafta sessiz yürüyüşe devam edeceklerini ve zulüm son bulana kadar bu eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Çiftçi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İşgalci İsrail, Ramazan Bayramı fark etmeksizin, Gazze'de kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden zulüm ve soykırımı sürdürüyor. Evler, okullar, hastaneler bombalanıyor. Gazze halkı abluka altında açlığa mahkum ediliyor. Bombaların, kitle imha silahlarının dehşetinden kurtulabilen insanlar, yetersiz beslenmenin, susuzluğun ve salgın hastalıkların pençesinde ölüme mahkum ediliyor. Gazze'de hasta ve yaralıları tedavi edecek hastane neredeyse kalmadı."

Çiftçi, anne ve babalara seslenerek çocuklarına Filistin'in işgal altında olduğunu, Mescid-i Aksa'nın esir olduğunu ve direnişin şeref olduğunu öğretmelerini istedi.

Tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve vicdan sahibi insanları harekete geçmeye ve bu onurlu yürüyüşe katılmaya davet eden Çiftçi, "Dünya yeni bir bahara gebeyken biz vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, eylemimizle Gazze'deki kardeşlerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız." dedi.

Yürüyüş, Filistin halkına yönelik dua ve temennilerle sona erdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.