EKPSS sınavı ne zaman?

EKPSS sınavı ne zaman?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS) için adayların merakla beklediği sınav saatleri ve süreleri belirlendi.

2024-EKPSS, 28 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav saat 10.15'te başlayacak. Adaylar, sınav binalarına saat 10.00'dan sonra alınmayacakları için zamanında sınav yerlerinde olmaları önem taşıyor.

Sınav Süresi ve Formatı

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), tek oturumda yapılacak ve sınav süresi toplam 60 dakika olacak. Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacak.

Sınavda toplam 60 soru bulunacak ve bu sorular, adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine göre özel olarak hazırlanmış olacak. Adaylar, sınav süresi içinde bu soruları cevaplamak için zaman ayıracaklar.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri

EKPSS'de uygulanacak testler, adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun olarak belirlenmiştir. Bu testler, adayların genel yeteneklerini ve genel kültür seviyelerini değerlendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.