Dolar 40 lira mı olacak?

Dolar 40 lira mı olacak?
Sosyal medyada dolaşan ve doların yakın bir zamanda 40 TL'ye yükseleceği iddiasını içeren haberler gündemi meşgul ediyor.

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan ve doların 15 gün sonra 40 TL olacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğu belirtildi. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) her ay yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi'nin manipülatif şekilde kullanıldığına dikkat çekildi.

Özellikle, piyasa katılımcılarının beklentilerini yansıtan anket sonuçlarının, "sızdırılmış belge" olarak lanse edilerek manipülatif bir şekilde sunulduğu ifade edildi. Ancak, bu anket sonuçlarının sadece piyasa katılımcılarının beklentilerini yansıttığı ve TCMB'nin resmi kurumsal beklenti ve tahminlerini içermediği vurgulandı.

Ayrıca, bu tür yanıltıcı bilgilerin yayılmasıyla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası'nın suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. Bu çerçevede, kamuoyunun bu tür manipülatif haberlere itibar etmemesi ve güvenilir kaynaklardan bilgi alması gerektiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.