Doğubayazıt’ta Ömer Çoktin Fen Lisesi açıldı

Doğubayazıt’ta Ömer Çoktin Fen Lisesi açıldı
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde BC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bişar Çoktin tarafından yaptırılan ve Babası Ömer Çoktin’in ismini taşıyan Ömer Çoktin Fen Lisesi açıldı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde BC Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bişar Çoktin tarafından yaptırılan ve Babası Ömer Çoktin’in ismini taşıyan Ömer Çoktin Fen Lisesi açıldı.

Doğubayazıt ilçe merkezinde bulunan Fen Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen açılış programına Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Eski Bakanı Hüseyin Çelik ile il protokolü, iş adamları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mimarisi ile büyük ilgi gören okul, 20 derslik, 4 laboratuvar, konferans salonları, sinema salonu ve spor salonunun yanında kız ve erkek pansiyonları ile öğrencilere yuva olacak. 

Açılış kurdelesinin kesilmesi öncesi halk oyunları gösterilerinin ardından konuşan İş İnsanı Bışar Çoktin, BC Group olarak okulu hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bir sonraki okulu annelerinin adına yapacaklarını söyledi.

Okul yapma isteklerinin ikinci okuldan sonra kendileri için tutkuya dönüştüğünü ifade eden Çoktin, "Yaptığımız eğitim tesislerinde öğrencileri eğitim yaparken görmek ve halkın teveccühü bizi her zaman bir okul daha yapmaya zorladı. Miletlimizin ve herkesin faydasına olan bir iş yapabilmek, bize inanılmaz bir manevi motivasyon veriyor. Allah bu motivasyonu herkese nasip etsin. İlçemizle ilgili hedeflerimiz eğitimle sınırlı değil. İlçemizin kültür, sanat, ekonomi ve spor alanlarında en ileriye taşımak gibi bir hedefimiz var." Dedi.

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ise Çoktin ailesinin ilçede başka okullar da yaptırdığını ve okulun mimarisinin çok iyi olduğunu belirtti.

İlçenin zorlu bir coğrafyada bulunduğunu ve yapılan yatırımlarla eski parlak günlerine dönmeye başladığını belirten Varol, "Özellikle son 40 yıl içerisinde çok büyük acılar ve sıkıntılar çekmiş, bir taraftan kendi içimizdeki bir taraftan komşumuzda (İran) meydana gelen problemler. Daha önce binlerce yıllık ticaret yolunun bir anda duvar gibi kapanması, kadimden beri ticaretle uğraşmış bir halkın belirli bir sınırın içine hapsolması, burada sosyal ve siyasi diğer problemlerle sıkıntılar yaşamış. Bu yörenin özellikle son yıllarda her alanda yapılan yatırımlarla, insanlarının gayretiyle çok iyi bir noktaya doğru hızla ilerlemekte olduğunu memnuniyetle müşahede ediyoruz." Şeklinde konuştu.

Gürbulak Sınır Kapısı'nın ülkenin en önemli sınır kapılarından olduğunu vurgulayan Varol, "Bu, bölgenin ve ülkenin can damarlarından bir tanesidir. İran için ise batıya ve dünyaya açılan kapıdır. Bu kapının hali hepimizin içini sızlatıyordu. Hamdolsun şu an inşaatı devam ediyor. 1,2 milyarlık bir yatırımla belki bir buçuk sene içerisinde Türkiye'nin en güzel sınır kapısına sahip olacağız. Bölgemizdeki gelişmelerle Doğubayazıt insanımız en iyi bildiği ve binlerce yıldır yaptığı ticareti yeniden canlandırarak ilçemizi ve bölgemizi hayal ettiği parlak günlerine kavuşturacaktır." diye konuştu.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Ağrı'dan sonra Doğubayazıt ilçesinde de fen lisesi açılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, Çoktin ailesine teşekkür etti. Konuşmaların ardından, Vali Varol, eski Milli Eğitim Bakanı Çelik, iş adamı Çoktin, Kaymakam Murat Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve beraberindekiler, kurdele keserek okulu hizmete açtı. Okulda incelemelerde bulunan Varol ve beraberindekiler, öğretmenlerle sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir