Doğalgaz ve Elektrik Faturalarına Zam Geliyor! Bakanlıktan Açıklama

Doğalgaz ve Elektrik Faturalarına Zam Geliyor! Bakanlıktan Açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplarken, önümüzdeki ay doğalgaz ve elektrik fiyatlarında zam olmayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Petrol ve doğalgaz fiyatlarının jeopolitik gelişmeler nedeniyle arttığına dikkat çeken Bakan Bayraktar, vatandaşlara bu artışları nasıl en uygun şekilde yansıtabileceklerini araştırdıklarını ifade etti.

Ücretsiz doğalgaz dağıtımının kararname süresinin sona ermesiyle ilgili belirsizlik devam ediyor.

2023 yılında başlatılan 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının devam edip etmeyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ancak Hazine ve Maliye eski Bakanı Mehmet Şimşek'in son açıklamalarında bu konuya değinilmemesi, uygulamanın sona erebileceği beklentilerini güçlendiriyor.

Bu durum, vatandaşların doğalgaz faturalarında ortalama 150 TL'lik bir artışa neden olabilir.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 25 metreküp doğalgaz kullanımının faturalara yansıtılmayacağını belirlemişti ancak 1 Mayıs 2024 tarihine yaklaşılırken bu uygulamanın uzatılmayacağı anlaşılıyor. Bu durumda, faturalarda 150 TL'lik bir artış bekleniyor.Canlı yayında Alparslan Bayraktar'a yöneltilen 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz desteğiyle ilgili soruya net bir yanıt alınamadı.

Canlı yayında Alparslan Bayraktar'a yöneltilen 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz desteğiyle ilgili soruya net bir yanıt alınamadı.

Bakan, Türkiye'de sosyal açıdan desteklenmesi gereken kesimleri desteklemeye devam edeceklerini ve imkanlar dahilinde her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.