Diyarbakır'da Dicle Nehri kıyısında duran vatandaş, sudaki hareketleri fark edince onu gördü

Diyarbakır'da Dicle Nehri kıyısında duran vatandaş, sudaki hareketleri fark edince onu gördü
Diyarbakır'da Dicle Nehri kıyısında duran vatandaş, sudaki hareketleri fark edince onu gördü. Kaybolmadan acil kayda aldı. Nesli tükenmek üzere

Dicle Nehri Kıyısında Ender Bir Gözlem

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde Dicle Nehri kıyısında duran bir vatandaş, sudaki hareketleri fark ederek nadir bir görüntüye şahit oldu. Nesli tükenme tehdidi altında olan bir canlıyı fark eden vatandaş, hızla cep telefonuyla bu olayı kayda aldı. Bu tür gözlemler Türkiye'de oldukça ender görülüyor.

Su Samuru Gözlemlendi

Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği (IUCN) tarafından 'Nesli Tükenme Tehdidi' kategorisinde sınıflandırılan su samuru, Bismil ilçesi kırsal Obalı Mahallesi'nden geçen Dicle Nehri'nde görüldü. Nehir kıyısından geçen bir vatandaş, su samurunu fark ederek o anı cep telefonuyla kaydetti.

Nadir Bir Canlı Gözleniyor

Görüntülerde, su samurunun suyun yüzeyinde bir süre hareket ettiği ve daha sonra suyun altına dalarak gözden kaybolduğu görülüyor. Bu nadir gözlem, nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin korunması ve farkındalık oluşturulması açısından önem taşıyor.

Bu olay, çevre bilincinin ve doğa koruma çabalarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Nesli tükenme tehlikesi altındaki canlıların korunması için toplumsal duyarlılık ve bilinç artırılmalıdır.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.