Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne?

Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne?
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan olaylarla ilgili olarak mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Peki, Diyarbakır Belediyesi'nde yaşanan bayrak olayı nedir?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonunda çekilen görüntülerde Türk bayrağının kaldırıldığı iddiası infial yaratmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili olarak sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına', Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise 'Türk bayrağının kaldırıldığına' ilişkin iddialarla ilgili mülkiye müfettişlerimiz görevlendirilmiştir" ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır Belediyesi'nin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HDP) tarafından kazanılmasının ardından, meclis salonundaki Türk bayrağının kaldırılması tepki çekmişti. Aralık ayında çekilen fotoğraflarda Türk bayrağı görülürken, nisan ayında çekilen fotoğraflarda bayrağın kaldırıldığı fark edilmişti. Yeni çekilen fotoğraflarda ise sadece belediyeye ait bayrağın bulunduğu gözlemlenmişti.

İddiaların incelenmesi ve olayın detaylarının ortaya çıkarılması için mülkiye müfettişlerinin görevlendirilmesiyle birlikte, Diyarbakır Belediyesi'ndeki bu olayın ardındaki gerçeklerin aydınlatılması amaçlanıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.